Close
Jótékony céllal készített gyertyákat Tajvanban a Starbucks, el is fogyott mind

Jótékony céllal készített gyertyákat Tajvanban a Starbucks, el is fogyott mind

A Föld napja és a tajvani Starbucks huszadik születésnapjának tiszteletére összeállt a világszerte ismert kávésbrand és a gyertyakészítésben utazó ÄiÄi Illum Lab, az eredmény pedig néhány, limitált kiadásban elkészült gyertya lett.

A tajvani műhelyben kávézaccból készítették a szépséges mintákkal díszített impozáns gyertyákat, amelyeket aztán környezettudatos módon újrahasznosított papírból készült dobozba csomagoltak – mindezt akkora sikerrel, hogy valamennyi darab gyakorlatilag azonnal elfogyott.

Ami az inspirációt illeti, a gyertyák tervezői egy tradicionális hawaii gyógymódból, a Ho’oponoponóból merítettek ihletet, ami négy fázisra – szeretlek, sajnálom, megbocsátok, köszönöm – épül. Fő célja, hogy kapcsolatot teremtsen a Föld és az emberek között. Az egyszerű, de mégis elegáns és kifinomult dizájnnal megfestett üvegekre a Ho’oponoponóhoz köthető kifejezéseket írták fel,

a dobozokon pedig sok-sok apró pontot felhasználva jelenítették meg a bolygót.

Ezek a kis pontok a gyertya fényeit reprezentálják, és azt próbálják megmutatni, milyen sok ember gyújt gyertyát a világon a Föld napjának tiszteletére. Összességében a gyertyafény, az írások, a melegség, a viasz, a légzés, az emlékek és más, ezekhez hasonló formák arra ösztönöznek, hogy újragondoljuk a kapcsolatunkat a Földdel.

A tajvani gyerekek megsegítése érdekében gyártott gyertyák kétféle változatban készültek. Az If Earth Is Our Mother-féle változat mellett Aborigine Star Hope fantázianévvel is napvilágot látott egy kollekció – utóbbi a World Vision Taiwan és a Starbucks közös, a nehéz sorsú tajvani gyerekeket támogató projektje.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: beta.thedieline.com)

Close