Close
Jótékony céllal készített gyertyákat Tajvanban a Starbucks, el is fogyott mind

Jótékony céllal készített gyertyákat Tajvanban a Starbucks, el is fogyott mind

A Föld napja és a tajvani Starbucks huszadik születésnapjának tiszteletére összeállt a világszerte ismert kávésbrand és a gyertyakészítésben utazó ÄiÄi Illum Lab, az eredmény pedig néhány, limitált kiadásban elkészült gyertya lett.

A tajvani műhelyben kávézaccból készítették a szépséges mintákkal díszített impozáns gyertyákat, amelyeket aztán környezettudatos módon újrahasznosított papírból készült dobozba csomagoltak – mindezt akkora sikerrel, hogy valamennyi darab gyakorlatilag azonnal elfogyott.

Ami az inspirációt illeti, a gyertyák tervezői egy tradicionális hawaii gyógymódból, a Ho’oponoponóból merítettek ihletet, ami négy fázisra – szeretlek, sajnálom, megbocsátok, köszönöm – épül. Fő célja, hogy kapcsolatot teremtsen a Föld és az emberek között. Az egyszerű, de mégis elegáns és kifinomult dizájnnal megfestett üvegekre a Ho’oponoponóhoz köthető kifejezéseket írták fel,

a dobozokon pedig sok-sok apró pontot felhasználva jelenítették meg a bolygót.

Ezek a kis pontok a gyertya fényeit reprezentálják, és azt próbálják megmutatni, milyen sok ember gyújt gyertyát a világon a Föld napjának tiszteletére. Összességében a gyertyafény, az írások, a melegség, a viasz, a légzés, az emlékek és más, ezekhez hasonló formák arra ösztönöznek, hogy újragondoljuk a kapcsolatunkat a Földdel.

A tajvani gyerekek megsegítése érdekében gyártott gyertyák kétféle változatban készültek. Az If Earth Is Our Mother-féle változat mellett Aborigine Star Hope fantázianévvel is napvilágot látott egy kollekció – utóbbi a World Vision Taiwan és a Starbucks közös, a nehéz sorsú tajvani gyerekeket támogató projektje.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: beta.thedieline.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom