Close
Jótékony céllal készített gyertyákat Tajvanban a Starbucks, el is fogyott mind

Jótékony céllal készített gyertyákat Tajvanban a Starbucks, el is fogyott mind

A Föld napja és a tajvani Starbucks huszadik születésnapjának tiszteletére összeállt a világszerte ismert kávésbrand és a gyertyakészítésben utazó ÄiÄi Illum Lab, az eredmény pedig néhány, limitált kiadásban elkészült gyertya lett.

A tajvani műhelyben kávézaccból készítették a szépséges mintákkal díszített impozáns gyertyákat, amelyeket aztán környezettudatos módon újrahasznosított papírból készült dobozba csomagoltak – mindezt akkora sikerrel, hogy valamennyi darab gyakorlatilag azonnal elfogyott.

Ami az inspirációt illeti, a gyertyák tervezői egy tradicionális hawaii gyógymódból, a Ho’oponoponóból merítettek ihletet, ami négy fázisra – szeretlek, sajnálom, megbocsátok, köszönöm – épül. Fő célja, hogy kapcsolatot teremtsen a Föld és az emberek között. Az egyszerű, de mégis elegáns és kifinomult dizájnnal megfestett üvegekre a Ho’oponoponóhoz köthető kifejezéseket írták fel,

a dobozokon pedig sok-sok apró pontot felhasználva jelenítették meg a bolygót.

Ezek a kis pontok a gyertya fényeit reprezentálják, és azt próbálják megmutatni, milyen sok ember gyújt gyertyát a világon a Föld napjának tiszteletére. Összességében a gyertyafény, az írások, a melegség, a viasz, a légzés, az emlékek és más, ezekhez hasonló formák arra ösztönöznek, hogy újragondoljuk a kapcsolatunkat a Földdel.

A tajvani gyerekek megsegítése érdekében gyártott gyertyák kétféle változatban készültek. Az If Earth Is Our Mother-féle változat mellett Aborigine Star Hope fantázianévvel is napvilágot látott egy kollekció – utóbbi a World Vision Taiwan és a Starbucks közös, a nehéz sorsú tajvani gyerekeket támogató projektje.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: beta.thedieline.com)

tajvan | starbucks | dizájn | gyertya | kávé

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Korábbi focilegendától lehet megvenni Leonardo da Vinci utolsó olasz otthonát

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom