Jótékony céllal készített gyertyákat Tajvanban a Starbucks, el is fogyott mind

A Föld napja és a tajvani Starbucks huszadik születésnapjának tiszteletére összeállt a világszerte ismert kávésbrand és a gyertyakészítésben utazó ÄiÄi Illum Lab, az eredmény pedig néhány, limitált kiadásban elkészült gyertya lett.

A tajvani műhelyben kávézaccból készítették a szépséges mintákkal díszített impozáns gyertyákat, amelyeket aztán környezettudatos módon újrahasznosított papírból készült dobozba csomagoltak – mindezt akkora sikerrel, hogy valamennyi darab gyakorlatilag azonnal elfogyott.

Ami az inspirációt illeti, a gyertyák tervezői egy tradicionális hawaii gyógymódból, a Ho’oponoponóból merítettek ihletet, ami négy fázisra – szeretlek, sajnálom, megbocsátok, köszönöm – épül. Fő célja, hogy kapcsolatot teremtsen a Föld és az emberek között. Az egyszerű, de mégis elegáns és kifinomult dizájnnal megfestett üvegekre a Ho’oponoponóhoz köthető kifejezéseket írták fel,

a dobozokon pedig sok-sok apró pontot felhasználva jelenítették meg a bolygót.

Ezek a kis pontok a gyertya fényeit reprezentálják, és azt próbálják megmutatni, milyen sok ember gyújt gyertyát a világon a Föld napjának tiszteletére. Összességében a gyertyafény, az írások, a melegség, a viasz, a légzés, az emlékek és más, ezekhez hasonló formák arra ösztönöznek, hogy újragondoljuk a kapcsolatunkat a Földdel.

A tajvani gyerekek megsegítése érdekében gyártott gyertyák kétféle változatban készültek. Az If Earth Is Our Mother-féle változat mellett Aborigine Star Hope fantázianévvel is napvilágot látott egy kollekció – utóbbi a World Vision Taiwan és a Starbucks közös, a nehéz sorsú tajvani gyerekeket támogató projektje.

Ez is érdekelhet:

Skandináviában új dimenziókban jár a környezet­tudatosság

Ezúttal egy mini erőműként is működő irodaház épül Trondheimben, a valódi cél viszont teljes kerületeket emelni energiapozitív házakból, miközben a régi épületeket is brutális hatékonysággal újítják fel.

(Fotók: beta.thedieline.com)

kávé | dizájn | starbucks | tajvan | gyertya

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom