Kortárs művészeti sorozatot indított a pesti belváros egyik legbarátságosabb hotelje

Elstartolt a Budapest Art Cosmos: már látogatható Fischer Judit Mundane Romance című egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.

A Hilton több mint száz éve (és 120 országban) működik, a lánc legújabb budapesti, Dessewffy utcai szállodáját pedig már nemcsak a legendás Hampton gofri vagy a kutyák engedélyezett útitársként való jelenléte teszi különlegessé, de mostantól közvetlen művészeti élményt is kínál. A szálloda a Kisterem galériával és Horváth Lili művészeti tanácsadóval közösen útjára indította Budapest Art Cosmos kezdeményezését a magyar művészi tehetségek támogatásáért, és a magával ragadó kulturális programok kedvéért.

A sorozat Fischer Judit konceptuális művész Mundane Romance című egyéni kiállításával debütál, amely augusztusig szabadon látogatható bárkinek.

A Hilton elkötelezettsége a művészetek támogatása iránt nem újkeletű: Magyarországi szállodáik is évek óta rendszeresen támogatják a Szépművészeti Múzeum és
a Magyar Nemzeti Galéria időszaki tárlatait és több amerikai, olasz és francia házukban
találkozhatnak vendégeik olyan világklasszisok eredeti műalkotásaival is, mint Pablo
Picasso, Andy Warhol vagy John Baldessari.

Legújabb budapesti szállodájuk kezdeményezése mégis egyedülállónak tekinthető, mivel célja nem állandó dekorációként szolgáló műalkotások vásárlása egyetlen művésztől vagy egy szűk körtől, hanem egy élő és folyamatosan megújuló, hosszútávú platform létrehozása, fiatal és középgenerációs, feltörekvő és már nemzetközi színtéren is jegyzett kortárs magyar képzőművészek számára.

A szálloda Horváth Lili művészeti tanácsadót és kurátort bízta meg a koncepció kialakításával. A sorozat első kiállítása a Kisterem közreműködésével valósult meg, akik több mint 25, magasan jegyzett művészt rangos nemzetközi vásárokon is képviselve a közép-európai régió egyik meghatározó, immár közel 20 éve működő kortárs kereskedelmi galériája.

A Képzőművészeti Egyetemen festőként végzett, Herczeg Klára-díjas Fischer Judit (1981)
generációjának egyik legeredetibb, legunikálisabb látásmódú alkotója, aki konceptuális és
mediálisan változatos alkotói gyakorlatában – amely az akvarelltől vagy a gyurmaalapú
tárgyalkotástól kezdve a gobelinen és a subaszövésen át egészen a performatív művészeti
akciókig terjed – tárgy és műtárgy, élet és művészet közti relációkat, átjárhatóságot vizsgálja.

A Budapest Art Cosmos keretében nyílt több mint húsz alkotását bemutató kiállításán legújabb, papíralapú munkáiból láthatunk válogatást a szálloda közösségi tereiben.

Akvarellképei valójában mindennapi tárgyak portréi – ahogyan Horváth Lili megnyitó beszédében elhangzott – „csendéletszerű ábrázolásai magukkal hívják a nézőt arra a fókusz- és perspektívaváltásra, amelyet Judit nagy-nagy tudatossággal és évek következetes munkájával sajátított el és figyelmünket a kivételes helyett a mindennapi, a grandiózus helyett az apró felé fordítják.

A kiállítás április 18-tól egészen augusztus végéig bárki számára díjmentesen megtekinthető,
aki egy igazán frissítő művészeti élményre vágyik.

(Forrás, fotók: közlemény)

szálloda | hilton | hampton | fischer judit | hotel

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram