Még csak néhány hónapja nyitott meg a Kóstolom Műhely a Lövőház és Káplár utca sarkán, máris sokak kedvenc boros helye lett a budai oldalon. A siker több összetevős: az ízlésesen felújított pincébe csak néhány asztalka fér el, így sokkal otthonosabb, közvetlenebb, bartáságosabb, mint a borbárok nagy része. Másrészt pedig komoly szakmai munka kezdődött, ami nemcsak az erős kínálatban, de a programokban is megmutatkozik.
A két, február végi kóstoló máris ékes példa: egyiken a badacsonyi borvidék remek borászata, a Villa Tolnay mutatkozik be új boraival, történeteivel és nem utolsósorban címkéivel, egy héttel később pedig pazar kulináris kikacsintás következik, híresen jó champagne-okkal és többféle osztrigával.
Egy híres nyaraló, svájci tulajdonos, csobánci birtok, remek borok – Villa Tolnay címkebemutató
Tolnay Klári színésznő egykori otthonában ma már minden a borról szól. A svájci Philipp Oser több mint tíz éve fejleszti a borászatot Nagy László birtokigazgatóval együtt, és most nyugodtan mondhatni, hogy újabb mérföldkőhöz ért a csobánc-hegyi borászat.
Már nemcsak a kristálytiszta, könnyen értelmezhető, de mindig nagyon-nagyon tartalmas borokkal lehet méltatni őket, hanem az új pincével és fogadóhelyiséggel, ízléses vendégházukkal, friss házasításaikkal és a fiatalos, lendületes arculattal is, ami a 2017-es évjárat boraival együtt debütált.
A Kóstolomba ennek apropóján szerveztek kóstolót, így február 20-án a teljes címkecsalád és a borok is lelepleződnek, miközben sok-sok érdekes infót megtudhatunk a borászatról, vagy akár arról, miért az osztrák Stockinger hordókra esküsznek hosszú évek óta a birtokon.
Részletekért és jegyekért a Kóstolom-csapat Facebookját érdemes böngészni.
Az egyik legszebb kapcsolat, ami étel és ital között létezhet – Champagne és osztriga a műhelyben
Egy héttel a Villa Tolnay bemutató után, február 27-én olyan egymásra találásra készülnek a Kóstolomban, amit egyáltalán nem vártunk az aprócska borbártól. Varró Túroczi Anett jóvoltából Palmer & Co., Moussé és Telmont champagne-ok érkeznek a házba, a Budaörsi Halpiacról, a Fishmongertől és Tischler Petrától pedig mennyei osztrigák kerülnek a tányérokra.
Ha valahol, itt biztosan kiderül, mikor és hogyan kezdődött a francia pezsgő és a tengeri kuriózum kapcsolata, miért tartották afrodiziákumnak az osztrigát, és a párosításokkal egészen különleges élményben lehet része azoknak, akik lecsapnak a néhány hely valamelyikére.
Ha valamit, hát ezt a két kóstolót nem szabad kihagyni februárban!
Íme, még egy kis tréning a kóstolók előtt:
(Fotók: Kóstolom Borbár, Palmers&Co)
borbár | osztriga | borászat | champagne | színésznő
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!