Egy légiutas-kísérő elárulta, melyik a legkoszosabb rész a repülőgép fedélzetén

Sajnos a repülőgépek nem mindig olyan tiszták, mint azt gondolnánk. Vagy remélnénk. Egy légiutas-kísérő el is mondta, hogy a gép melyik része számít igazán a „bacik melegágyának”.

Főszezonban a légikísérőknek nincs sok idejük arra, hogy a járatok között kitakarítsák a gépet. Jane Hawkes utazási szakértő és korábbi légiutas-kísérő éppen ezért adott néhány megfontolandó tanácsot azzal kapcsolatban, hogy az utasoknak mit kell elcsomagolniuk az „útközbeni tisztaságuk” érdekében.

A praktikus és egyben környezetbarát bambusz törlőkendők például igen hasznosak lehetnek.

– Abszolút elengedhetetlenek arra az esetre, amikor egy hosszú repülőút végefelé felébredünk, hogy felfrissítsük a bőrünket, de a tálcás asztalok letörlésére is használhatjuk – ezek egyébként igazi baktériumtanyának számítanak.

A biológiailag lebomló törlőkendőkkel ráadásul egy picit tehetünk a környezetért is.

Az utasok mindenféle tevékenyéségre szokták használni a tálcás asztalokat. Előfordult már, hogy valaki egy kisbabát tett tisztába rajta. Ez azt jelenti, hogy a tálca rengeteg baktériumot hordozhat, ám egy nedves törlőkendővel gyorsan meg lehet szabadulni a felesleges szennyeződésektől.

Mi is megírtuk már, hogy a cipőt egyáltalán nem ajánlatos levenni, mivel a padló rendkívül piszkos lehet.

Bár nehéz elhinni, egyes utasok még akkor is megteszik ezt, amikor a repülőgép mosdójába mennek. Pedig nagyon nem tanácsos, ugyanis a légiutas-kísérőknek általában nincs kapacitásuk napközben takarítani a mosdó padlóját, vagyis az a baktériumok melegágya lehet.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

rész | legkoszosabb | utazás | repülés | fedélzet | légiutas-kísérő

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom