Egy apró balkáni ország is nagyot enyhített a korlátozásokon

Nincs kijárási tilalom és a maszkot szinte el lehet dobni.

Koszovóban mától eltörlik az éjszakai kijárási tilalmat és a szabadtéri maszkviselési kötelezettséget.

A korlátozások enyhítésével a kis balkáni ország a teljes nyitásra készül,

a járványmutatók ugyanis egyre kedvezőbbek, közölte a pristinai sajtó vasárnap.

Az enyhítések mellett még mindig érvényben vannak a Covid miatt hozott utazási intézkedések: az országba  érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk, teszt hiányában hét napos házi karantén kötelező.

Azok az utazók, akik igazolni tudják oltottságukat, teszt és karantén kötelezettség nélkül utazhatnak be.

Viszont vigyázzunk, mert nincs jelenleg részletes szabályozás az oltás igazolására vonatkozóan, ezért a gyakorlatban a határon lehetnek fennakadások.

Nem csak Koszovó enyhített, hogy megmentse az idei nyarat; Horvátországban már most hétvégén jelentősen lazultak a korlátozások, és még tovább fognak, viszont például a horvát vendéglátósok jelentős része nagyon fel van háborodva egyes enyhítésektől.

(Fotók: Getty, forrás: MTI)

mti | teszt | enyhítés | balkáni orzság | peje

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom