Close
Horvátországban a hétvége előtt jelentősen lazulnak a korlátozások

Horvátországban a hétvége előtt jelentősen lazulnak a korlátozások

Sok mindenen enyhítenek a horvátok, ahová védettségivel simán utazhatunk.

Még a hétvége előtt enyhíthet Horvátország a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozásokon:

engedélyezik száz főig a rendezvényeket és kinyithatnak az éttermek belső helyiségei,

mondta Davor Bozinovic horvát belügyminiszter hétfőn.

A tárcavezető kiemelte, hogy a nyitás fokozatos lesz, az új rendelet pedig június közepéig lesz érvényben. Szigorú járványügyi intézkedések mellett engedélyezik a vásárok és a szakkiállítások megrendezését is; meghatározzák, hány négyzetméternek kell jutnia egy főre, valamint kötelező lesz a maszk viselése. Részleteket várhatóan szerdai sajtótájékoztatóján közöl majd a válságstáb.

Nem csak Horvátországból jöttek jó hírek: Olaszországban is minden régió kikerült a veszélyes zónából, Szlovénia egy próbaesküvő után döntött nagy enyhítésekről, itthon is megszűnt csaknem minden járványügyi korlázotás és a franciák is újranyitottak hat hónap után.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram