Close
Magyarországon újra elrendelték a kötelező maszkviselést és a védettségi igazolványt számos egyetemen

Magyarországon újra elrendelték a kötelező maszkviselést és a védettségi igazolványt számos egyetemen

Van, ahol újra mérik az épületekbe belépők testhőmérsékletét, máshol az egyetemi rendezvényekre csak védettségi igazolvánnyal engedik be a résztvevőket.

Egyre szigorúbbak a járványügyi szabályok a felsőoktatási intézményekben: a debreceni, a pécsi egyetem, az ELTE és a Pázmány mellett ma már az egri egyetemen, a kecskeméti Neumann János Egyetemen, a Kodolányi János Egyetem budapesti campusán és a Zeneakadémián is kötelező maszkot viselni – írja az Eduline, a HVG oktatási szakportálja.

A kecskeméti Neumann János Egyetemen kötelezővé tették a maszkviselést:

minden hallgatónak kötelező felvennie a maszkot a folyosókon, az előadótermekben, a büfében és más közösségi helyiségekben.

Szerda óta a Debreceni Egyetem összes karán is kötelező maszkot viselni – korábban csak a Bölcsészettudományi Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar épületeiben volt kötelező.

A kecskeméti Neumann János Egyetemen is kötelezővé tették a maszkviselést a hallgatóknak a folyosókon, az előadótermekben, a büfében és más közösségi helyiségekben.

Az egyetem dolgozóira más szabályok vonatkoznak: akiknek nincs védettségi igazolványuk, azoknak egész nap kell hordaniuk a maszkot, míg a beoltott oktatók, dolgozók a közös irodákban levehetik a maszkot, de ott a helyiség méretétől függően

maximum kettő–négy fő tartózkodhat a megfelelő szociális távolság biztosításával.

(Forrás: HVG)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom