Close
Közel egy hónapos zárlat után lazított Ausztria

Közel egy hónapos zárlat után lazított Ausztria

A november 17-e óta tartó, a koronavírus-járvány fékezését célzó zárlat után hétfőn kinyitottak az üzletek, és megkezdődött a tanítás az iskolák alsó tagozatain Ausztriában.

A hétfőn újra megnyitott kereskedelmi és szolgáltatóipari egységekben a maszkviselésen túlmenően új előírás, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vevő tartózkodhat. A rendet fokozott rendőri jelenléttel kívánják biztosítani.

Az iskolákban az első nyolc évfolyamon újra megkezdődött az oktatás, de a tíz éven felüli gyerekeknek kötelező a maszkviselés a tantermekben is.

Újra engedélyezett a szabadtéri egyéni sportolás, a sípályák megnyitására viszont karácsonyig még várni kell.

A 24 órás kijárási korlátozást éjszakaira enyhítették, hétfőtől már csak az este nyolc órától reggel hat óráig terjedő idősávra vonatkozik. Kinyithattak a múzeumok és a könyvtárak is. Továbbra is zárva maradnak azonban a színházak, a mozik, az egyéb kulturális és sportlétesítmények, a szállodák, az éttermek, a lokálok és a bárok. Az éttermek csak elvitelre adhatnak ki ételt és italt, és idén a karácsonyi vásárok sem nyithatták meg kapuikat.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Pixabay)

koronavírus | korlátozás | üzletek | ausztria | lazítás

FOLYTASD EZZEL

Lavmi Dú, mondta Háy János, majd a Dakota háznál elsírta magát

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram