Close
A somlói Kreinbacher Birtok csúcsra ért a pezsgők Oscarján

A somlói Kreinbacher Birtok csúcsra ért a pezsgők Oscarján

Folyamatosan figyelemmel kísérjük, mi történik a somlói Kreinbacher Birtokon, és az elmúlt időszakban csak kapkodjuk a fejünket. Van, hogy egy parádés új évjárattal, olykor egy pazar rozé pezsgővel, máskor pedig néhány szenzációs díjjal lepnek meg minket – mindezt úgy, hogy alig néhány versenyre neveznek boraikkal és pezsgőikkel. Most újra hatalmas elismerést kaptak.

Július végén már egyszer beszámoltunk róla, hogy mekkora sikert értek el a somlói birtok pezsgői a legnevesebb, kizárólag pezsgőknek szervezett világversenyen, a CSWWC-n:

Akkor a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon két évjáratos magnum pezsgőjük – a Prestige Brut 2013 Magnum és a Brut Classic 2015 Magnum – aranyat, két további tradicionális pezsgőjük –a Prestige Brut és a Brut Classic – pedig ezüstérmet kapott.

A verseny ezzel azonban még nem ért véget, és izgatottan vártuk az október 24-i, londoni díjátadót, hogy kiderüljön, ki kapja a pezsgők Oscarját, a CSWWC világbajnoki és nemzeti trófeáit, azaz, hogy melyik pezsgő az abszolút világelső, és milyen champagne-házak, pincészetek készítették a legkiemelkedőbb tételeket.

Annyi már korábban kiderült, hogy Kreinbacher pezsgő is szerepel a legjobb 6 között, most viszont már a végeredményt is tudjuk:

a birtok 2013-as Prestige Brut Magnum tétele világbajnok lett a nem tradícionális fajtából készített pezsgők kategóriájában, és egyúttal a legjobb magyar pezsgő címet, a legjobb magyar évjáratos brut pezsgő és a legjobb magyar magnum (azaz 1,5 literes) pezsgő címet is megszerezte.

A 2015-ös évjártú Brut Classic Magnum pedig a legjobb magyar jövőbeni kiadás (Best Hungarian Future Release) lett, azaz egy olyan tétel, ami még nincs is a piacon, de már most hatalmas potenciál van benne.

Hatalmas gratuláció a borászatnak – magasra rakták a lécet ezzel a sikerrel, még saját maguknak is!

Ez is érdekelhet:

Fotók: Kreinbacher, Gyana Dániel 

 

hegy | birtok | díjazott | methode traditinnelle | CSWWC

FOLYTASD EZZEL

Egészen különleges koktélok hódították meg a világ legjobb bárjait 2022-ben

Champagne királya megérkezett – A Moët & Chandon-sztori

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram