Aki pucolt már nagyobb mennyiségű burgonyát, az tudja, mennyire unalmas feladat, nem csoda, hogy mindenki keresi a módját, hogyan lehetne a folyamatot felgyorsítani. Így volt ezzel Dave Hax is, akinek a videójából egy zseniális időtakarékos trükköt leshetünk el.
Pillanatok alatt meghámozhatjuk a burgonyát akkor, ha még a nyers zöldséget középen egy éles késsel körbevágjuk, és csak azt követően főzzük meg. A puhára főtt burgonyáról ugyanis a héja a gyors lehűtését követően rögtön leválik, így egyetlen mozdulattal eltávolítható.
Az alábbi videón pontosan látható a praktika.
(Forrás: Finedininglovers, fotó: Getty)
hámozás | krumpli | burgonya | trükk | konyhai
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!