Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

A krumplipüré az egyik legklasszikusabb köret, amelyet szinte mindenki szeret. Bár mindenkinek megvan a maga kedvenc elkészítési módja, mindig találkozhatunk meghökkentő, különleges szokásokkal is.

Sokan azt vallják, hogy a tökéletes krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztása, más úgy véli, nem mindegy, hogy milyen technikával pürésítjük az ételt. Sokan úgy gondolják, hogy a titok a vaj és a tejszín egyensúlyában rejlik, míg mások sült fokhagymára vagy éppen a tejföl hozzáadására esküsznek. És akkor itt van a legújabb őrület, a majonéz, ami a köret állagát hivatott javítani, különösen akkor, ha egy-két megmaradt adagot tálalnánk újra.

A szakértők szerint a majonéz extra simaságot ad a burgonyapürének, ugyanakkor egyáltalán nem fog kiérződni az ételből.

Ennek segítségével az újramelegítés igazán gyerekjáték lesz.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája egy YouTube-videóban magyarázta el az okokat.

A vaj a burgonyapürében a hűtőbe kerülve megszilárdul, így megváltozik a köret állaga. A majonéz azonban hűtve tartósabb konzisztenciát mutat, így közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve is puha, selymes textúrát tapasztalhatunk. Így nemcsak leegyszerűsíthetjük az újramelegítést, hanem csökkenthetjük annak a kockázatát is, hogy a burgonyapüré kiszáradjon.

A szakértő szerint érdemes kísérletezni a majonézzel, hogy elérjük a tökéletes állagot és ízt, hiszen az eltérő burgonyafajtákhoz különböző mennyiségre lehet szükség belőle.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

tipp | krumplipüré | trükk | tökéletes | konyhai

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A hely, ahonnan nem akarsz hazamenni – Spirit Hotel
Hirdetés