Close
Csak így érdemes elindulni külföldi síelésre – Akár még az egynaposra is

Csak így érdemes elindulni külföldi síelésre – Akár még az egynaposra is

A síelők körében nagyjából minden második határátlépéshez társítható utasbiztosítás kötése, de sokan, főleg az “egynapos” kiruccanók megfeledkeznek a kockázatokról – erre hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Kiemelték: Magyarországon a becslések szerint csaknem 600 ezren síelnek, jelentős részük ezekben a hetekben, hónapokban a környező országok, valamint Európa más sípályáira is ellátogat.

Baleset esetén a külföldi szolgáltatók az ellátott személyen hajtják be az igénybe vett orvosi ellátás költségeit, ha a biztosítás nem nyújt arra fedezetet.

Az európai egészségbiztosítási kártya birtokában csak olyan szolgáltatóknál lehet igénybe venni az egészségügyi ellátást, amelyek állami tulajdonúak vagy az állammal szerződésben állnak.

Egy Franciaországban nyílt combcsonttörést szenvedett ember helikopteres mentése, eddigi műtétjei, mentőautós hazaszállítása előreláthatólag 2,5-3 millió forintba fog kerülni, egy vesesérülésekkel járó ausztriai esés klinikai ellátása és az intenzíven történő lábadozás, valamint a mentős hazaszállítás megszervezése szintén 2-3 millió forintra rúg majd. De egy “egyszerűbb”, franciaországi csuklótörés ellátása, valamint a síbérlet fel nem használt részének a térítése is 450 euróba (135 ezer forintba) került az egyik biztosítónak.

A Mabisz szerint érdemes végiggondolni, hogy mire szeretne valaki fedezetet biztosítani: például tartalmazza-e biztosítás az esetleges karantén, a felmerülő pluszkiadások, a repülőjegy átfoglalásának költségeit, van-e benne útlemondási elem és az mire terjed ki.
Felhívták a figyelmet arra, hogy az olasz síterepeken január 1-jével bevezették a síelők számára kötelező felelősségbiztosítást; az e nélkül síelőket száz-százötven eurós bírsággal büntethetik.

Szlovénia nemcsak Európa zöld szíve, hanem meghitt, családias síparadicsomaival a kontinens hófehér országa is. A változatos terepviszonyoknak és rövid távoknak köszönhetően Szlovéniában egy nap leforgása alatt akár több pályát is kipróbálhatunk, így a kezdőtől a haladó szintig minden korosztály és síző garantáltan megtalálja a számításait.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

baéeset | figyelmeztetés | egynapos | síelés | téli sport

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram