Close
Különbségek a kültéri huzatok között

Különbségek a kültéri huzatok között

A legkényelmesebb kültéri bútorok kétségtelenül azok, amelyek a leginkább hasonlítanak a nappali ülőgarnitúránkra, hiszen ezek kényelmét sok esetben nehéz felülmúlni. Szerencsére a kültéri garnitúrák között is bőven találhatunk olyanokat, melyek megfelelően kényelmesek, puhák, és ezek rendszerint valamilyen bútorhuzattal vannak bevonva.

Ám a kültéri bútorok esetén a bútorhuzat milyensége és minősége korántsem elhanyagolható tényező, hiszen azt rendszeresen éri a piszok, az erős napsugárzás és természetesen a csapadék is. De milyen bútorhuzatot érdemes választani, ami bírja a strapát? Ennek jártunk utána.

Bőr vagy műbőr?

A természetes anyagok kedvelői valószínűleg a bőr mellett tennék le a voksukat, de sajnos kültéren a bőrből készült huzat nem a legjobb választás. Ugyanis a bőr, bár természetes anyag, de se a napfényt nem viseli jól, se a forróságot, a csapadékot pedig már meg sem említjük. Ugyanis akinek van a lakásban bőr ülőgarnitúrája, az pontosan tudja, hogy a tisztításhoz egy éppen csak benedvesített törlőrongy még megfelelő lehet, de ha csak poros, akkor a száraz ronggyal való törölgetést érdemes előtérbe helyezni a bőr épségének megóvása érdekében.

Viszont a műbőr már elég jó választás lehet, hiszen a kifejezetten kültéri bútorokhoz készített műbőr huzatok meglehetősen tartósak, és az időjárás viszontagságainak is nagyszerűen ellenállnak. Sőt, egész évben kint lehet hagyni, hiszen nem árt neki se a tűző napsütés, se a forróság, de még a fagy sem tesz kárt benne.

További érv a minőségi kültéri műbőrhuzat mellett, hogy ezek nem repedeznek, nem mállanak szét, nem veszítik el a színűket, és a tisztításuk is igen egyszerű.

Kültéri textil

A bőr vagy éppen a műbőr érintéséért nem mindenki van oda, akadnak olyanok is, akik inkább a hagyományos textilhuzatokat kedvelik. Számukra jelent ideális megoldást a Sunbrella textil, mely kifejezetten kültéri bútorok bevonására lett kifejlesztve.

A Sunbrella textil gyártása során ugyanis a pamutszálakat festékpigmentekkel itatják át, végül az egészet folyékony akrilba mártják. Ennek az eljárásnak köszönhetően az UV-sugarak nem fakítják ki az anyag színét, valamint a csapadék sem tesz kárt benne, hiszen az akrilbevonat miatt vízállóvá válik. Ez a két tulajdonság pedig nem csupán kültéri huzatnak teszi alkalmassá, hanem napernyők anyagának szintén ideális választás.

Továbbá a Sunbrella textilhuzat esetén nem kell tartani a dohosodástól sem, hiszen légáteresztő és penészálló anyag.

A tisztítása igen egyszerű, egy nedves rongy segítségével könnyen megszabadítható a portól vagy az esetlegesen ráömlött folyadékoktól.

Amennyiben te is szeretnéd a lehető legkényelmesebb, magas minőségű kültéri bútorokkal berendezni a teraszod, nézz szét a SpaTrend oldalán, és válassz egyet a kínálatban található igényes kültéri bútorgarnitúrákból!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram