Close
Huszonnégy karátos aranyból, hat évig készült ennek a különleges tequilának a palackja

Huszonnégy karátos aranyból, hat évig készült ennek a különleges tequilának a palackja

A Clase Azul Spirits nem mindennapi tequilával kívánja megőrizni Mexikó kézműves örökségét.

Augusztus első napjaiban a luxus tequilamárka ismét visszahozta a kereskedelmi forgalomba 2020-as limitált kiadású Clase Azul Gold Tequiláját – így kívánják felhívni a figyelmet Mexikó szépségeire és hagyományaira.

A Clase Azul Tequila Gold ízletes és finom, megtestesíti Mexikó lenyűgöző naplementéjét, mely színesre festi a kék eget. A limitált darabszámú kiadás Joven tequilát használ, amely a Clase Azul Plata és a Clase Azul Reposado kombinációja. Az alkoholt francia tölgyfahordóban, valamint nyolcéves Extra Añejo bourbon hordókban érlelnek, hogy Pedro Ximenez sherry-hordókban fejezzék be az eljárást.

A különleges érlelési folyamatnak köszönhetően az alkohol íze páratlan, aromája pedig valóban magával ragadó.

Megjelennek benne az agave szirup, a zöld alma, a narancshéj, a füge és a füstös fa jegyek is, de fellelhetőkek a zöld olajbogyók, a gyömbér, a kakaó és az étcsokoládé aromái is.

A Clase Azul Gold Tequila esetében azonban a beltartalom mellett a palack is figyelemre méltó, hiszen hat évig készítették. A gyártás során a csillogó üveget és a fekete kerámiát keresztezték, hogy tökéletesen meg tudják jeleníteni az éjszakai sötétséget megelőző fényt, azt, ahogyan a nap a horizont alá süllyed. A kerámialapot végül két kézzel készített 24 karátos arany szalaggal kötötték át.

Nem csupán a legendákban szerepel a híres tequilavonat, amely hivatalos nevén Jose Cuervo Expressként falja a kötöttpályás kilométereket Mexikóban. A patinás szerelvény újra útnak indult, hogy többek között egy all you can drink bárral a fedélzetén elrobogjon a nyugati-mexikói Guadalajarából Tequila városába, amelyet egyébként Pueblo Magicóként, azaz Varázsvárosként is emlegetnek.

(Forrás: Food and Wine, fotó: Clase Azul)

mexikó | arany | ital | gasztronómia | tequila

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram