Close
Újabb impozáns listán kapott helyet a főváros

Újabb impozáns listán kapott helyet a főváros

Nemrég készült el a Tripadvisor egyik legújabb Travellers’ Choice összeállítása, amelyben a történelmi, művészeti és kulturális szempontból legizgalmasabb úti célokat gyűjtötték össze a turisták értékelései alapján.

A lista mindig az előző évi értékelésekből alakul ki, az idei helyezetteken keresztül így az is látható, milyen trendek alakultak ki, milyen újdonságok kerültek az utazók fókuszába 2022-ben, és ha esetleg lemaradtunk volna valamelyikről, még nem késő pótolni. Ehhez nem is kell messzire mennünk, mert Budapestet ott találjuk a hetedik helyen.

Az első helyre pedig a 2800 éves, középkori erődfallal körülvett marokkói város, Fez került, amely egykor az ország szellemi központja volt, óvárosa pedig a kulturális örökség része.

Hangulatát a kanyargós, labirintusszerű utcák és a hatalmas, csempézett kapuk határozzák meg, és itt találjuk a világ legrégebbi felsőoktatási intézményét, az Al-Karaouine Egyetemet is,  amelyet a legendák szerint egy bizonyos Fatima al-Fihri alapított 859-ben. De a városban láthatunk még jó néhány hasonló, varázslatosan díszített iskolát, vagyis medreszét, és ha ott járunk, érdemes megnéznünk a híres bőrcserző-gyárakat is.

Persze, itt nem kell megállnunk, mert a lista igen gazdag. Íme, az első tíz helyezett:

1. Fez

2. Jeruzsálem

3. Athén

4. Dublin

5. Dzsaipur, India

6. Kuba

7. Budapest

8. Berlin

9. Sevilla

10. Colombo, Srí Lanka

Budapest egyébként nemrég erre, korábban pedig erre a listára került fel.

(Forrás: East Bay Times, képek: Getty Images)

 

úti cél | Travellers' Choice Awards | tripadvisor | kulturális | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram