Close
Itt a bizonyíték, hogy Budapest igazi streetfood-nagyhatalom

Itt a bizonyíték, hogy Budapest igazi streetfood-nagyhatalom

Egy poggyászmegőrző cég felmérésében a főváros igen előkelő helyre került.

A Radical Storage arra volt kíváncsi, hogy a világ mely városaiban kaphatók a legfinomabb utcai ételek, ehhez pedig a Tripadvisoron született értékeléseket hívta segítségül.

A világ streetfood-fővárosa Párizs lett, ahol az éttermek 76 százaléka kapott legalább négy csillagos értékelést.

Az utcai ételeket kínáló helyek között a La Creperie örvend a legnagyobb népszerűségnek, ahol sokak szerint a város legjobb palacsintáját kóstolhatjuk meg. De a megszokott francia klasszikusok mellett Európa legjobb észak-afrikai és közel-keleti utcai ételeit is megízlelhetjük.

Íme, a tízes lista:

  1. Párizs
  2. Athén
  3. Róma
  4. Barcelona
  5. Budapest
  6. London
  7. Dubaj
  8. Lisszabon
  9. Madrid
  10. Amszterdam

Nemrég a világ legnépszerűbb utcai ételeinek listája is megszületett, ha pedig nagyívű gasztrotúrát tervezel, rzt a tíz várost érdemes felvenned a listádra.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

street food | lista | budapest | legjobb | gasztro

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram