Close
Kitiltják a kutyásokat a magyarok egyik legkedveltebb kirándulóhelyéről

Kitiltják a kutyásokat a magyarok egyik legkedveltebb kirándulóhelyéről

A Tátrai Nemzeti Park új látogatási tervezeten dolgozik. Ennek legfontosabb változása, hogy ezentúl még pórázon sem lehetne kutyát bevinni a védett területre.

A Tátrai Nemzeti Park (TANAP) készülő új látogatási szabályzata szerint még pórázon sem lehet majd kutyákat bevinni a magashegyi területekre. A kutyások csak Tarajkáig, azaz Hrebienokig mehetnének ezentúl.

A nemzeti park a változtatás ötletét a vadvilág védelmével indokolta.

Peter Špickopf, a TANAP igazgatóhelyettese szerint ugyan a kutyások kezdetben “lázadni fognak az új szabály ellen”, azonban úgy vélik, mindezt maguknak köszönhetik, ugyanis számos alkalommal póráz nélkül sétáltatták az ebeket, holott ez hosszú ideje tilos. Megjegyezte azt is, a nemzeti park lengyel oldalán régóta tilos a kutyák sétáltatása, a szabályszegők ott magas bírságokra számíthatnak.

(Forrás: spravy.rtvs.sk, fotó: Getty)

szigorítás | Tátrai Nemzeti Park | korlátozás | kutya | tátra

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Sosem láthattuk még ebből a szögből a Colosseumot: nem akárhogy juthatunk fel a tetejére

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram