A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

A Lamborghini manapság nemcsak szuperautókat gyárt, hanem kézműves mézet is, melyet karácsonykor osztanak szét az alkalmazottak között.

A Motor1.com szerint az olasz autógyártó Sant'Agata Bolognese-i központjában már néhány éve mézet is előállítanak. Ez azonban nem kerül kereskedelmi forgalomba, így aztán

tényleg nehezebb hozzájutni, mint az új Huracán Sterratóhoz.

A Lamborghini Parkban még 2016-ban alakítottak ki egy méhészetet, mely mára már tizenhárom kaptárnak és mintegy hatszázezer méhnek ad otthont. Ráadásul két kaptárját kamerákkal, mérlegekkel és méhszámlálókkal is ellátták, ezek pedig lehetővé teszik a kutatók számára, hogy vizsgálják a méhek virágpor és nektárgyűjtését, valamint nyomon tudják követhetni viselkedésüket is.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított projekt célja az, hogy

a méhészetből gyűjtött adatok segítségével a kutatók jobban megértsék, hogyan hat a rovarokra a klímaváltozás.

A Lamborghini méhei évente körülbelül négyszázharminc kilogramm mézet termelnek. A tetemes mennyiség ellenére a márkának nem áll szándékában élelmiszeripari részleget alapítani, az előállított mézet minden évben karácsonyi ajándékként osztják ki az alkalmazottak között.

Nem a Lamborghini az egyetlen autógyártó, amely mézben is utazik. A Volkswagen másik márkája, a Porsche nemrégiben bővítette saját méhészetét, mely így hárommillió méhnek ad otthont. Hasonlóképpen jár el a Bentley és a Rolls-Royce is, melyek saját márkás mézei meg is vásárolhatók.

(Forrás: RobbReport, fotók: Lamborghini)

lamborghini | autó | méz | luxusautóm | méztermelés | méhészet

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom