Ennél tökéletesebb villásreggeli nincs

Eric Adjepong séf receptje egészen különleges, ugyanis a klasszikus frittatát spenótos-bazsalikomos pesztóval és füstölt lazaccal teszi még ízesebbé.

Hozzávalók a spenótos-bazsalikomos pesztóhoz:

  • 1 2/3 csészényi friss bazsalikomlevél durvára aprítva
  • 1/2 csészényi friss spenót durvára aprítva
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 1 1/2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma durvára vágva

Hozzávalók a frittatához:

  • 8 nagy tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1 közepes vöröshagyma, felkarikázva
  • 1 zacskó rukkola
  • 17 dkg friss lazac felkockázva
  • 12 dkg friss kecskesajt
  • 3 szelet füstölt lazac
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokornyi kakukkfűlevél
  • 1/2 teáskanál csilipehely
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Elsőként a pesztót készítjük el. A bazsalikomot, a spenótot, az olajat, a sajtot, a citromlevet, a fenyőmagot és a fokhagymát turmixgéppel homogén állagúra turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a pesztót, és elkeverjük. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felkarikázott vöröshagymát, a kakukkfüvet, valamint a csilipelyhet. Amikor a vöröshagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a rukkolát, és 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk.
  3. Ráöntjük a tojásos keveréket, majd eloszlatjuk rajta egyenletesen a friss lazacot és a morzsolt kecskesajtot. A sütőbe tesszük, és nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeleteljük, 5 percig pihentetjük. Tálaláskor füstölt lazacot teszünk a tetejére.

Szintén remek villásreggeli lehet a quiche, amelyen ha csavarunk egyet, ratatouille tölteléket kap, így egyetlen ételben találkozhat két ikonikus francia fogás.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

omlett | frittata | rukkola | reggeli | sült tojás | villársreggeli

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom