Eric Adjepong séf receptje egészen különleges, ugyanis a klasszikus frittatát spenótos-bazsalikomos pesztóval és füstölt lazaccal teszi még ízesebbé.
Hozzávalók a spenótos-bazsalikomos pesztóhoz:
- 1 2/3 csészényi friss bazsalikomlevél durvára aprítva
- 1/2 csészényi friss spenót durvára aprítva
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/4 csésze olívaolaj
- 3 evőkanál friss citromlé
- 1 1/2 evőkanál pirított fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma durvára vágva
- só
Hozzávalók a frittatához:
- 8 nagy tojás
- 1/4 csésze tej
- 1 közepes vöröshagyma, felkarikázva
- 1 zacskó rukkola
- 17 dkg friss lazac felkockázva
- 12 dkg friss kecskesajt
- 3 szelet füstölt lazac
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokornyi kakukkfűlevél
- 1/2 teáskanál csilipehely
- só, bors
Elkészítése:
- Elsőként a pesztót készítjük el. A bazsalikomot, a spenótot, az olajat, a sajtot, a citromlevet, a fenyőmagot és a fokhagymát turmixgéppel homogén állagúra turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a pesztót, és elkeverjük. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felkarikázott vöröshagymát, a kakukkfüvet, valamint a csilipelyhet. Amikor a vöröshagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a rukkolát, és 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk.
- Ráöntjük a tojásos keveréket, majd eloszlatjuk rajta egyenletesen a friss lazacot és a morzsolt kecskesajtot. A sütőbe tesszük, és nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeleteljük, 5 percig pihentetjük. Tálaláskor füstölt lazacot teszünk a tetejére.
Szintén remek villásreggeli lehet a quiche, amelyen ha csavarunk egyet, ratatouille tölteléket kap, így egyetlen ételben találkozhat két ikonikus francia fogás.
(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)
omlett | frittata | rukkola | reggeli | sült tojás | villársreggeli
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!