Close
Ennél tökéletesebb villásreggeli nincs

Ennél tökéletesebb villásreggeli nincs

Eric Adjepong séf receptje egészen különleges, ugyanis a klasszikus frittatát spenótos-bazsalikomos pesztóval és füstölt lazaccal teszi még ízesebbé.

Hozzávalók a spenótos-bazsalikomos pesztóhoz:

  • 1 2/3 csészényi friss bazsalikomlevél durvára aprítva
  • 1/2 csészényi friss spenót durvára aprítva
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 1 1/2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma durvára vágva

Hozzávalók a frittatához:

  • 8 nagy tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1 közepes vöröshagyma, felkarikázva
  • 1 zacskó rukkola
  • 17 dkg friss lazac felkockázva
  • 12 dkg friss kecskesajt
  • 3 szelet füstölt lazac
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokornyi kakukkfűlevél
  • 1/2 teáskanál csilipehely
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Elsőként a pesztót készítjük el. A bazsalikomot, a spenótot, az olajat, a sajtot, a citromlevet, a fenyőmagot és a fokhagymát turmixgéppel homogén állagúra turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a pesztót, és elkeverjük. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felkarikázott vöröshagymát, a kakukkfüvet, valamint a csilipelyhet. Amikor a vöröshagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a rukkolát, és 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk.
  3. Ráöntjük a tojásos keveréket, majd eloszlatjuk rajta egyenletesen a friss lazacot és a morzsolt kecskesajtot. A sütőbe tesszük, és nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeleteljük, 5 percig pihentetjük. Tálaláskor füstölt lazacot teszünk a tetejére.

Szintén remek villásreggeli lehet a quiche, amelyen ha csavarunk egyet, ratatouille tölteléket kap, így egyetlen ételben találkozhat két ikonikus francia fogás.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

frittata | reggeli | rukkola | omlett | tojás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram