Close
Ennél tökéletesebb villásreggeli nincs

Ennél tökéletesebb villásreggeli nincs

Eric Adjepong séf receptje egészen különleges, ugyanis a klasszikus frittatát spenótos-bazsalikomos pesztóval és füstölt lazaccal teszi még ízesebbé.

Hozzávalók a spenótos-bazsalikomos pesztóhoz:

  • 1 2/3 csészényi friss bazsalikomlevél durvára aprítva
  • 1/2 csészényi friss spenót durvára aprítva
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 1 1/2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma durvára vágva

Hozzávalók a frittatához:

  • 8 nagy tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1 közepes vöröshagyma, felkarikázva
  • 1 zacskó rukkola
  • 17 dkg friss lazac felkockázva
  • 12 dkg friss kecskesajt
  • 3 szelet füstölt lazac
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokornyi kakukkfűlevél
  • 1/2 teáskanál csilipehely
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Elsőként a pesztót készítjük el. A bazsalikomot, a spenótot, az olajat, a sajtot, a citromlevet, a fenyőmagot és a fokhagymát turmixgéppel homogén állagúra turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a pesztót, és elkeverjük. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felkarikázott vöröshagymát, a kakukkfüvet, valamint a csilipelyhet. Amikor a vöröshagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a rukkolát, és 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk.
  3. Ráöntjük a tojásos keveréket, majd eloszlatjuk rajta egyenletesen a friss lazacot és a morzsolt kecskesajtot. A sütőbe tesszük, és nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeleteljük, 5 percig pihentetjük. Tálaláskor füstölt lazacot teszünk a tetejére.

Szintén remek villásreggeli lehet a quiche, amelyen ha csavarunk egyet, ratatouille tölteléket kap, így egyetlen ételben találkozhat két ikonikus francia fogás.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

villársreggeli | reggeli | gyors étel | füstölt lazac | frittata

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram