Close
Ezen a közeli álomhelyszínen fizetnek neked, ha ott tartod az esküvőd

Ezen a közeli álomhelyszínen fizetnek neked, ha ott tartod az esküvőd

Nem is kell érte messzire menni.

A közép-olaszországi Lazio tartomány, ahol Róma is található, kétezer eurót (mintegy hétszázhatvanezer forintot) visszatérít a költségekből azoknak, akik ott tartják az esküvőjüket.

A Nel Lazio con amore vagyis Lazióban szeretettel elnevezésű kezdeményezésre 2023. január 31-ig lehet jelentkezni, illetve addig, amíg el nem fogy az erre szánt tízmillió eurós pénzügyi alap. Az ötlet célja, hogy felélessze a járvány miatt válságba került esküvőipart.

A támogatás különböző esküvői szolgáltatásokra váltható be, mint esküvőszervezés, ruhák, gyűrűk, helyszínfoglalás, vendéglátás, virágdíszek, fotósok,

de hétszáz euróig (mintegy kétszázhetvenezer forintig) akár a nászút költségeire is fel lehet használni. Egy házaspárnak csak az egyik tagja pályázhat, és minden házaspár legfeljebb öt számla finanszírozását kérheti, a visszatérítésre olaszok és külföldiek egyaránt jelentkezhetnek.

A The Guardian arról számolt be, hogy a világjárvány 2020 márciusi kezdete óta mindössze kilencezer pár házasodott össze Lazióban, míg csak 2019-ben több mint tizenötezren keltek ott egybe. Mint Nicola Zingaretti, a tartomány elnöke elmondta, az esküvői szektort különösen rosszul érintette a gazdasági válság, de azt is hozzátette, hogy Lazio számos világörökségi emlékével remek esküvői helyszín.

Róma látványosságait valószínűleg nem kell bemutatni: a Spanyol lépcső, a Colosseum és a Trevi-kút mind rengeteg embert csábít esküvői fotózásra, de az olasz fővároson kívüli, vidéki villák is kellemes háttérként szolgálnak a nagy naphoz.

Ha a világ legromantikusabb eljegyzési helyszíneit keresed, erre indulj, ha pedig hangolódásként elkészítenél egy egyszerű esküvői tortát, Vilmos hercegét itt találod.

(Forrás: insider.com, képek: Unsplash)

esküvő | olaszország | róma | visszatérítés | kedvezmény

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram