Close
Így néz ki egy luxusszálloda, ha a híres Versailles-i palota mellett kap helyet

Így néz ki egy luxusszálloda, ha a híres Versailles-i palota mellett kap helyet

A Versailles-ban tavaly tavasszal nyílt meg egy igazán impozáns, fejedelmi luxusszálloda, melyben tizennégy lakosztály mellett egy látványos medence és egy olyan étterem is helyet kapott, ami idén már Michelin-csillagot is kiérdemelt.

A franciaországi Versailles-ban található palota a francia forradalom ikonikus színhelye, de a magyar történelemhez is elfelejthetetlen módon kapcsolódik. A monumentális palota szomszédságában egy hasonlóan királyi szálloda nyílt még 2021-ben.

A tervek szerint 2020 tavaszán nyitotta volna meg a kapuit, ám a koronavírus világjárvány az átadást is keresztülhúzta.

A Párizstól egyórás autóútra található Le Grand Contrôle tizennégy lakosztállyal, egy Michelin-csillagos étteremmel, hatalmas wellnessrészleggel, valamint fedett úszómedencével várja vendégeit.

A díszes szállodát Christophe Tollemer építész tervezte, a cél pedig az volt, hogy tökéletesen illeszkedjen a szomszédos Château de Versailles 18. századi megjelenéséhez. Mint ismert, a palota XIV. Lajos és Marie Antoinette otthona volt, mielőtt a francia forradalom véget vetett uralmuknak 1789-ben.

Királyi vagyonnal kell ahhoz rendelkezni, hogy szobát foglaljunk ebbe az igazán impozáns szállodába.

Egyetlen éjszaka fejenként ugyanis 1439 dollárba, azaz közel félmillió forintba kerül.

Az enteriőrben baldachinos ágy, antik stílusú bútorok és kristálycsillárok sorakoznak. Az ablakokon kinézve pedig parkosított kert terül a vendégek lábai elé, akik több szalonban is olvasgathatnak.

(Forrás: The Travel, fotók: a szálloda és annak éttermének hivatalos Facebook oldala)

luxushotel | enteriőr | párizs | szálloda | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram