Close
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat

Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat

Egy 18. századi bíróság és rendőrség épületét alakították látványos luxusszállodává, a végeredményt pedig nemcsak a vendégek, hanem a szakma is elismeri. A londoni Covent Gardenben található NoMad London nyerte el ugyanis az AHEAD Europe Awards díját saját kategóriájában.

Az AHEAD Awards a világ minden táján megvalósuló, vendéglátáshoz kapcsolódó projekteket értékeli, a legjobbaknak járó díjat pedig négy régió szerint, európai, közel-keleti és afrikai, ázsiai, illetve amerikai beruházások között osztják ki.

A NomMad London tervezői szerint kifejezetten izgalmas kihívás volt számukra az, hogy a luxust egy olyan környezetben értelmezzék újra, ahol börtöncellák sorakoznak és

melynek egykori lakója volt többek között Oscar Wilde is.

A szálloda főbejáratán keresztül vitték be az egykori bírósági épületbe a vádlottakat, most azonban belépve egy lenyűgöző előcsarnokba és egy három szintes átriumba érkezik a vendég.

A Roman and Williams belsőépítészeti stúdió eklektikus és vintázs ihletésű enteriőrt alakított ki, amelyben a gyönyörű fa falburkolatok mellett a látványos színeket felvonultató tapéták is vonzzák a tekintetet.

Az egykori tárgyalótermet bálteremmé alakították, melyet Claire Basler francia művész festményeivel díszítettek. A kandallószobában kézzel festett egyedi tapéta található, ami tökéletesen illik a bársony kárpithoz, így egy egészen különleges fantáziabirodalom születhetett meg általa.

(Forrás: Dezeen, fotók: AHEAD)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom