Close
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat

Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat

Egy 18. századi bíróság és rendőrség épületét alakították látványos luxusszállodává, a végeredményt pedig nemcsak a vendégek, hanem a szakma is elismeri. A londoni Covent Gardenben található NoMad London nyerte el ugyanis az AHEAD Europe Awards díját saját kategóriájában.

Az AHEAD Awards a világ minden táján megvalósuló, vendéglátáshoz kapcsolódó projekteket értékeli, a legjobbaknak járó díjat pedig négy régió szerint, európai, közel-keleti és afrikai, ázsiai, illetve amerikai beruházások között osztják ki.

A NomMad London tervezői szerint kifejezetten izgalmas kihívás volt számukra az, hogy a luxust egy olyan környezetben értelmezzék újra, ahol börtöncellák sorakoznak és

melynek egykori lakója volt többek között Oscar Wilde is.

A szálloda főbejáratán keresztül vitték be az egykori bírósági épületbe a vádlottakat, most azonban belépve egy lenyűgöző előcsarnokba és egy három szintes átriumba érkezik a vendég.

A Roman and Williams belsőépítészeti stúdió eklektikus és vintázs ihletésű enteriőrt alakított ki, amelyben a gyönyörű fa falburkolatok mellett a látványos színeket felvonultató tapéták is vonzzák a tekintetet.

Az egykori tárgyalótermet bálteremmé alakították, melyet Claire Basler francia művész festményeivel díszítettek. A kandallószobában kézzel festett egyedi tapéta található, ami tökéletesen illik a bársony kárpithoz, így egy egészen különleges fantáziabirodalom születhetett meg általa.

(Forrás: Dezeen, fotók: AHEAD)

építészet | luxus szálloda | belsőépítészet | nomád | szálloda

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram