Megdöbbentő, milyen hatással van az izraeli konfliktus a nemzetközi légi közlekedésre

Az Izrael és a Hamász közötti háború felborította a globális légi közlekedést, de nem csupán a Közel-Keletre irányuló és az onnan induló járatokra hatott.

Statisztikai adatok szerint a Hamász október 7-én indított, Izrael elleni támadását követő három hétben öt százalékponttal csökkent a repülőjegy-foglalások száma a járvány előtti szinthez képest. Kilenc százalékponttal esett vissza a közel-keleti országok repülőjegyfoglalása a háború kitörése óta.

De lassult a légi közlekedés növekedése Amerikából, Ázsiából, Európából és Afrikából is.

A jelentések szerint a konfliktus sújtotta régióban a leginkább Szaúd-Arábia érintett, ott a repülőjegy-foglalások száma 67 százalékkal csökkent. Ötvennégy százalékkal esett vissza ugyanez Jordániában, 45 százalékkal Libanonban és 35 százalékkal Egyiptomban.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt már korábban, az elmúlt hónapban számos Tel-Avivba tartó és onnan induló légitársaság törölte vagy csökkentette járatainak számát az október 7-i támadásokat követően. Ennek eredményeként a menetrend szerinti járatok több mint fele nem közlekedett a támadást követő napon, október 8-án, egyharmaduk pedig október 9-ig törölve maradt.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

háború | tel-aviv | izrael | légiközlekedés | hamasz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom