A szezámos tészta milliónyi változatban elkészíthető, hiszen az alapreceptet gyakorlatilag bármilyen friss zöldséggel, garnélával vagy hússal is felturbózhatjuk. Mutatjuk az alapreceptet, amit aztán mindenki kedvére formázhat.
Hozzávalók:
- 1 csomag kínai tészta
- 3 ek szezámolaj
- 2 ek mogyoróvaj
- 3 ek víz a tészta főzőlevéből
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek rizsborecet
- só, bors, chilipehely
A tetejére:
- vékonyra szeletelt uborka
- vékonyra szeletelt újhagyma
- zúzott pörkölt mogyoró
- pirított szezámmag
- csiliolaj
Elkészítése:
- Egy lábasban megfőzzük a tésztát, a főzőlevéből kiveszünk három evőkanálnyit, majd hideg vízben leöblítjük, és félretesszük.
- Egy közepes tálban összekeverjük a szezámolajat, a mogyoróvajat és a félretett főzőlevet, majd mehet bele a fokhagyma, a gyömbér, a méz, a szójaszósz, a rizsborecet és a fűszerek ízlés szerint.
- Egy serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, megpörköljük a mogyorót, és félretesszük. Vékonyra szeleteljük az uborkát és a zöldhagymát.
- Egy tányérba tésztát halmozunk, rátesszük az uborkát, öntünk rá a korábban elkészített mártásból, megszórjuk újhagymával, földimogyoróval, pirított szezámmaggal és ízlés szerinti mértékben csiliolajjal megcsepegtetjük. Frissen fogyasztjuk.
Itthon november közepén, pontosan a vendéglátóegységeket bejelentő korlátozó intézkedésekkel egyidőben nyitott meg a Széll Kálmán téren Budapest új, elképesztően modern, tajvani bisztróételeket kínáló étterme. A 101Bistro már indulása pillanatában kihívásokkal találta szemben magát, de a helyzet adta előnyöket kihasználva így is átütő erővel robbant be a budapesti gasztronómiai életbe.
(Fotók: Getty Images)
szezámos tészta | konyha | recept | ázsia
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!