Close
Kiderült, melyek a legjobb és a legrosszabb légitársaságok

Kiderült, melyek a legjobb és a legrosszabb légitársaságok

Ebben az évben is a Qatar Airwaysszel a legjobb utazni – legalábbis az AirHelp toplistája szerint.

Az utasok jogainak érvényesítésével foglalkozó cég korábban sorrendbe állította már a legjobb repülőtereket, most pedig a légitársaságok következtek: hetvenkét társaságot vizsgáltak meg különböző szempontok (járatok pontossága, kártérítési igények kezelése, szolgáltatás minősége) szerint. Akárcsak a repterek esetében, a légitársaságok súlyozásánál utazási irodák adatait, egy negyvenezer utas megkérdezésével készült felmérést, valamint saját adatbázisukat vették alapul.

Ezek alapján a címvédés történt, ugyanis tavalyhoz hasonlóan ismét a Qatar Airways végzett az élen az American Airlinest és az Aeromexicót megelőzve. A dobogósok közül az American Airlines második helye igazán figyelemre méltó, tekintve, hogy az előző évi listán csupán a 23. helyen állt – szakértők szerint a nagy ugrás egyik oka a jobb időjárási viszonyokban keresendő.

A pontosságot tekintve a Garuda Indonesiát találták a legjobbnak, míg a Kuwait Airwayst az utolsó helyre tették, a szolgáltatások minőségét illetően az Emiratesé a csúcs, a Ryanairnél pedig nem volt rosszabb.

A kártérítési igények kezelésében az SAS Scandinavian Airlines az első, a Korean Air a lista legvégén kullog.

Ami az összesített rangsor hátsó felét illeti, utolsó helyen a Thomas Cook Airlines végzett, az Easyjet 71., a Ryanair 68., vagyis az ötödik legrosszabb lett.

A szakértők úgy vélik, a legtöbb légitársaságnak az utasok jogainak kezelésében kellene fejlődnie. Ahelyett, hogy járatokat törölnek vagy jelentős késés esetén hosszú várakozásra kényszerítik az utast, inkább másik légitársasághoz kellene irányítaniuk az embereket, hogy amint lehet, elérhessék céljukat. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy az ilyen listák biztosan segítik a társaságok fejlődését.

A tíz legjobb légitársaság 2019-ben:
  1. Qatar Airwayn
  2. American Airlines
  3. Aeromexico
  4. SAS Scandinavian Airlines
  5. Qantas
  6. LATAM Airlines
  7. WestJet
  8. Luxair
  9. Austrian Airlines
  10. Emirates
A tíz legrosszabb pedig:

63. Adria Airways
64. Aerolineas Argentinas
65. Transavia
66. Laudamotion
67. Norwegian
68. Ryanair
69. Korean Air
70. Kuwait Airways
71. EasyJet
72. Thomas Cook Airlines

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom