Close
Kiderült, melyik a világ legjobb és legrosszabb repülőtere

Kiderült, melyik a világ legjobb és legrosszabb repülőtere

Katarban várnak a legnagyszerűbb körülmények, míg Lisszabonban nem árt felkészülni a legrosszabbra.

Három faktor határozza meg egy reptér minősítését: időben érkeznek/indulnak-e a gépek, milyen a szolgáltatások minősége, valamint a vásárlási és az étkezési lehetőségek kínálata. Ezek közül egyértelműen az első kritérium a legfontosabb, hiszen senki sem szereti, ha a gépe késik.

Doha

Az AirHelp készített egy felmérést saját adatbázisára, illetve negyvenezer utas véleményére alapozva, és ezek alapján rangsorolta a világ repülőtereit.

Az értékelések szerint 2019-ben a dohai Hamad jelenti a csúcsot, mögötte a tokiói Haneda, majd az Athéni Nemzetközi Repülőtér következik. A legrosszabb körülmények pedig a lisszaboni Portelán várnak.

Athén

Érdekesség, hogy 2015-ben készítették az első ilyen rangsort, azóta minden alkalommal ez a három reptér uralja a dobogót. Érdemes azonban kicsit a dolgok mögé nézni, mert szakértők szerint Athén esetében például a szinte állandó napsütés is sokat számíthatott, hiszen kellemes időben sokkal könnyebb elviselni a várakozás nehéz perceit, mint mondjuk egy hűvös, esős skóciai terminálon.

Tokió

Scott Mayerowitz, a Points Guy utazási oldal szerkesztője egyetért azzal, hogy az athéni egy kiváló repülőtér, ahol nagyon sok mindennel elfoglalhatja magát az ember,

bár szerinte végül úgysem az alapján választunk magunknak úti célt, hogy mennyire különleges az adott város repülőtere, tehát nem kell feltétlenül például beltéri vízeséssel csábítania.

Lisszabon

A globális turizmus térnyerésével (2018-ban 1,4 milliárdan csekkoltak be a biztonsági ellenőrzéseken) egyébként továbbra is komoly problémákkal küzd a légiközlekedés, és hiába bővítik a repterek kapacitásait, csúcsidőben még mindig jelentős gondokat okoz a megnövekedett utasforgalom kezelése.

A világ tíz legjobb repülőtere 2019-ben:

1. Hamad International Airport, Katar
2. Tokyo International Airport, Japán
3. Athens International Airport, Görögország
4. Afonso Pena International Airport, Brazília
5. Gdansk Lech Wałęsa Airport, Lengyelország
6. Sheremetyevo International Airport, Oroszország
7. Changi Airport Singapore, Szingapúr
8. Rajiv Gandhi International Airport, India
9. Tenerife North Airport, Spanyolország
10. Viracopos/Campinas International Airport, Brazília

A tíz legrosszabb pedig:

123. London Gatwick Airport, Anglia
124. Billy Bishop Toronto City Airport, Kanada
125. Porto Airport, Portugália
126. Paris Orly Airport, Franciaország
127. Manchester Airport, Anglia
128. Malta International Airport, Málta
129. Henri Coanda International Airport, Románia
130. Eindhoven Airport, Hollandia
131. Kuwait International Airport, Kuvait
132. Lisbon Portela Airport, Portugália

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

legjobb | repülőtér | legrosszabb | tokió | lisszabon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram