Három őszi koktél, ami garantáltan átmelegít

Olyan koktélokat válogattunk össze, amelyek ötvözik az őszi szezon legjobb ízeit, az almát, a fahéjat, a szerecsendiót, és mindezekhez különféle alkoholokat is társítottunk.

Alma cider bourbonnel

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál bourbon
  • 2 evőkanál alma cider
  • 2 evőkanál édes vermut
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csepp narancskeserű
  • díszítéshez almaszeletek és egy szál kakukkfű

Elkészítése:

A shakerbe halmozzunk jeget, öntsük rá az összes hozzávalót, majd keverjük össze! Koktélospohárba töltjük, majd almaszeletekkel és kakukkfűvel díszítjük. Amennyiben előzetesen az almákat meglocsoljuk egy kevés citromlével, nem oxidálódnak.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 10 szegfűbors
  • 10 egész szegfűszeg
  • 3 csillagánizs
  • 3 rúd fahéj
  • 1 db 750 ml száraz vörösbor
  • ½ csésze víz
  • ¼ csésze juharszirup vagy méz
  • ¼ csésze pálinka vagy konyak
  • 1 kis narancs

Elkészítése:

  1. Egy lábasba beletesszük a fűszereket, alacsony hőfokon elkezdjük felmelegíteni, hogy az illatanyagai felszabaduljanak. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vörösbort és a juharszirupot is. Alaposan összekeverjük. 30 percig alacsony hőfokon melegítjük, de nem hagyjuk, hogy teljesen felforrjon, arra törekszünk, hogy csak gyöngyözzön.
  2. Amikor úgy véljük, hogy elkészült, hozzákeverjük a pálinkát vagy a konyakot és a narancs levét. Poharakba adagoljuk, végül narancsszeletekkel és tetszés szerint rozmaringgal díszítjük.

Amaretto kávé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 2 evőkanál amaretto
  • tálaláshoz tejszínhab vagy növényi tejszín és fahéj

Elkészítése:

Ízlésünknek megfelelően lefőzzük a kávét, majd hozzákeverjük az amarettót. Tejszínhabot halmozunk a tetejére, és lágyan megszórjuk fahéjjal. Azonnal fogyasztjuk.

Ha az őszi koktélozás mellett a szezon legjobb ételeit is elkészítenéd, kezdd a sort egy vibráló színű sütőtökös curryvel, amely a tejszíntől krémes, tápláló, hiszen zöldségekben gazdag, a hihetetlenül változatos fűszerezése miatt pedig elképesztően ízletes.

(Forrás: acouplecooks.com, fotók: Getty Images)

tippek | koktél | legjobb | tipp | recept

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom