Itt vannak Európa legjobb vasútállomásai

Akár gyorsvonattal száguldunk, akár egy kényelmes szuperluxus szerelvényen zötyögünk, könnyen elkerülheti a figyelmünket, hogy Európa egyes vasútállomásai valójában milyen gyönyörűek.

Persze, nem feltétlenül ez a legfontosabb szempont egy pályaudvar esetében, ennél talán sokkal lényegesebb, hogy könnyen elérhető csomópont legyen, ahonnan a járatok általában időben elindulnak. Ugyanakkor azért nem szabad elmenni az építészeti remekek mellett sem.

A Bounce csomagmegőrző platform kutatása arra kereste a választ, hogy melyek a legjobb európai állomások – legalábbis a Google-értékelések alapján.

A rangsor élén az amszterdami Centraal végzett; a maximális ötből 4,5 átlagpontot begyűjtött állomás a gótikus, reneszánsz és modern építészet pompájával tündököl, és központi elhelyezkedésének köszönhetően a turisták és az ingázók által egyaránt kedvelt csomópontja.

A második helyen a Zürich Hauptbahnhof zárt, amely a vasútállomás-index szerint Európában összességében a legnépszerűbb.

A Google-ön 4,4-es értékelést kapott, holtversenyben a hollandiai Utrecht Centrallal. A negyedik helyen ugyancsak holtverseny alakult ki a berlini Hauptbahnhof és három londoni pályaudvar – Liverpool Street, Victoria és Waterloo – között, amelyek egyaránt 4,3-as értékelést kaptak.

A top 10 így alakult:

  • 1. Amszterdam Centraal
  • 2. Zürich Hauptbahnhof, Utrecht Centraal
  • 4. Berlin Hauptbahnhof, Liverpool Street, London Victoria, London Waterloo
  • 8. Torino Porta Nuova, Helsinki főpályaudvar
  • 10. Milano Centrale, Madrid Atocha

A tömegközlekedést használó lakosok már megszokták, hogy otthonuk környékén különleges metróállomásokon haladhatnak át. A turistáknak azonban ezek kihagyhatatlan látványosságok, amelyeket egy menetjegy áráért megtekinthetnek. És milyen jól teszik, hiszen van, amelyik díszes csillárokkal kápráztat, más pedig inkább hasonlít egy fényűző palotára, mintsem egy forgalmas közlekedési csomópontra.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

lista | legjobb | rangsor | vasútállomás | Európa

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom