A világ legjobban sétálható városaiért nem kell elhagynod Európát

A világ több városa is büszkélkedhet jól kiépített tömegközlekedési hálózattal, de új helyeken járva szívesen barangolunk gyalogosan.

A városi séta során jobban átérezhetjük a hely hangulatát, rábukkanhatunk rejtett építészeti kincsekre és számos kevésbé ismert látványosságot is felfedezhetünk. Nem minden nagyvárosban örömteli azonban a gyalogos közlekedés.

A Compare the Market AU körbenézett a világban, hogy összehasonlítsa a nagyvárosokat aszerint, melyek a legsétálhatóbbak. A kutatás során figyelembe vették az átlagos csapadékmennyiséget, a sétautak számát, de pontozták a közbiztonságot, a tömegközlekedési hálózatot és az autómentes helyeket is.

A megdöbbentően hosszú, 1,4 millió kilométeres kerékpárút-hálózatának, gyalogosbarát központjának és jó közbiztonságának köszönhetően

az első helyen végül München végzett.

Milánó lett az ezüstérmes még impozánsabb, 1,9 millió kilométer hosszú kerékpárút-rendszerével, míg a harmadik Varsó lett. Ez utóbbi város érdekessége, hogy a lakosság hetvennégy százalékának a lakóhelyétől számított egy kilométeren belül biztosan van autómentes terület.

Tokió

Európa alapvetően uralja a rangsort, hiszen a top tíz jól sétálható város között csupán Tokió nem ezen a kontinensen található. A japán főváros a hatodik helyre került, köszönhetően kétszázhatvannégy sétálóutcájának.

Ez a világ tíz legjobban sétálható városa:

  1. München
  2. Milánó
  3. Varsó
  4. Helsinki
  5. Párizs
  6. Tokió
  7. Madrid
  8. Oslo
  9. Koppenhága
  10. Amszterdam

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

rangsor | toplista | séta | városnézés

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom