Close
Kiderült, hol fogynak most a legjobban a nyaralók az országban

Kiderült, hol fogynak most a legjobban a nyaralók az országban

Az ingatlan.com a nyaralók piacát vizsgálta, melyen továbbra is a balatoni és a velencei-tavi nyaralók a legkeresettebbek.

Ezen belül pedig Siófok, Balatonalmádi és Gárdony a legnépszerűbb, ugyanakkor az ezer felkínált ingatlanra jutó megkeresések alapján Balatonszabadi, Balatonederics és Dörgicse a sorrend.

Az ingatlanforgalmazó cég saját adatai alapján készült összesítés szerint ugyanakkor

a keresettség és az árak között jelentős eltérés mutatkozik:

míg Balatonszabadiban idén augusztusban 607 ezer forintos négyzetméterár volt a jellemző, a legdrágább négyzetméterárral Alsóörsön találkozunk, ahol 1,354 millió forintot kell érte fizetnünk, míg a település csak az ötödik helyre került az ezer ingatlanra jutó megkeresések száma alapján.

Alsóörs

A második legdrágább helyszín az ugyanezen a listán negyedik helyet elfoglaló Paloznak, ahol 1,3 millió forintért mérik a négyzetmétereket. Az összkereslet alapján éllovas Siófokon 1,277 millió forintos négyzetméterárat számoltak, míg Balatonalmádiban 829 ezer, Gárdonyban pedig 779 ezer forint volt a jellemző ár idén augusztusban.

Korábban azt is megtudhattuk, melyik két balatoni városban a legdrágábbak a szállások, és, hogy hogyan változtatja meg a hazai ingatlanpiacot az energia-veszélyhelyzet.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, Wikimédia Commons)

 

magyarország | nyaralók | legkeresettebb | balaton | velencei tó

FOLYTASD EZZEL

Összeomolhat a világ egyik csodája, mert a helyiek inkább elmennek máshová dolgozni

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram