Close
Ezeknél az európai légitársaságoknál a legkevesebb a késés és a járattörlés

Ezeknél az európai légitársaságoknál a legkevesebb a késés és a járattörlés

Az OAG nevű utazási adatszolgáltató összeállította Európa legpontosabb légitársaságainak listáját.

Értékelésük szerint tavaly az első helyen az Eurowings végzett, amelynek pontossága tavaly 95,26 százalékos volt. Ezzel nyolc helyet és több mint tizenöt százalékot javított 2019-hez képest.

A második helyen az Iberia légitársaság végzett 86,54, a harmadikon pedig az Air Europe 84,44 százalékos pontossággal. Ugyanakkor mindkét cég kevesebb járatot törölt, mint az Eurowings, ahol 3,6 százalék volt az arány, amivel a német cég jóval az egy százalékos európai átlag felett áll, és egyben a legtöbb járattörlés is hozzá fűzödik. E tekintetben az Iberia bizonyult a legjobbnak 0,03 százalékkal.

A pontosság szerinti tízes listába bekerült még az Austrian Airlines (81,05 százalék), ITA Airways (79,59 százalék), Norwegian Air Shuttle (79,12 százalék), Finnair (77,36 százalék), Pegasus Airlines (75,07 százalék), LOT (74,75 százalék) és a KLM (73,06 százalék).

2019 óta ugyanakkor a légitársaságok pontossága Európában több mint két százalékot esett vissza.

Összességében az európai legpontosabb európai légitársaság globálisan a harmadik helyen szerepel, lemaradva a dél-afrikai Safair (95,30 százalék) mögött, míg a Garuda Indonesia 95,63 százalékos pontossági mutatóval az első helyre kapaszkodott fel a 2019-es második helyről. A világszintű top tízbe bekerült még a Thai AirAsia, a dél-koreai Jeju Airlines, az All Nippon Airways és a Japan Airlines, a Copa Airlines, az Iberia és a LATAM.

Európa legpontosabb repterei a stuttgarti, a dublini, a máltai, a római Ciampino, a trondheimi Vaernes, a szintén norvég stavangeri és bergeni, a ciprusi ercan, a dán billundi és a Bordeaux–Mérignac repülőtér voltak.

Ha úgy adódnak, hogy sokat kell várnos a reptéren, ezekben a városokban bátran felfedezőútra indulhatsz.

(Forrás: Schengen Visa Info, OAG, képek: Unsplash, Getty)

legpontosabb | légitársaság | késés | járattörlés | Európa

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Sosem láthattuk még ebből a szögből a Colosseumot: nem akárhogy juthatunk fel a tetejére

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram