Close
Lehetetlen utolérni a világ legjobb repterét, de Ferihegy sem maradt szégyenben

Lehetetlen utolérni a világ legjobb repterét, de Ferihegy sem maradt szégyenben

Bár tavaly és tavalyelőtt volt egy kis megingás, a szingapúri Changi idén  visszaszerezte vezető helyét a Skytrax listáján, ahol immár tizenkettedszer kapta meg a világ legjobb repterének címét.

Az ügyfélelégedettségi felmérés eredményeként születő rangsorban a dohai Hamad nemzetközi repülőtér végzett a második helyen, amely tavaly és tavalyelőtt az első lett, a harmadik pedig a tokiói Haneda, a tavalyi második.

Európa legjobb reptere a párizsi Charles de Gaulle, amelyet az ötödik helyen találunk.

A Changi egyértelműen sokkal több, mint egy repülőtér: beltéri esőerdő, tükörlabirintus, csőcsúszda és vízesések kötik le a látogatókat a várakozás óráiban, míg a tetőn medencéből és jacuzziból lehet gyönyörködni a felszálló repülőgépek látványában. A légikikötő a világ legjobb reptere mellett Ázsia legjobb reptere is lett, emellett a legjobb repülőtéri étterem és szabadidős szolgáltatások címét is megkapta.

A repülőtér utasforgalma jelenleg a járvány előtti szint mintegy nyolcvan százalékán áll, és várhatóan 2024-re éri el a Covid előtti mennyiséget.

A Hamad Nemzetközi Repülőtér szintén további három elismeréssel lett gazdagabb: díjazták a legjobb repülőtéri bevásárlóközpontért, emellett a Közel-Kelet legjobb és egyben legtisztább repülőtere is lett. A világ legtisztább repterének címét a Haneda vitte, amely a világ legjobb belföldi repülőtere is.

A dél-koreai incshoni nemzetközi repülőterén találjuk Ázsia és a világ legjobb személyzetét, valamint ott a legjobb repülőtéri bevándorlási ügyintézés is.

A helsinki repülőtér lett Észak-Európa legjobbja, a leginkább családbarát csomópont Isztambul, Észak-Amerika legjobbja pedig a Seattle-Tacoma.

A biztonsági ellenőrzés a zürichi repülőtéren a legjobb, a csomagokkal pedig Bahreinben bánnak a legjobban.

Bahrein

Íme, a húszas lista:

 1. Changi nemzetközi repülőtér
 2. Hamad nemzetközi repülőtér
 3. Haneda nemzetközi repülőtér
 4. Incshoni nemzetközi repülőtér
 5. Charles De Gaulle repülőtér, Párizs
 6. Isztambuli repülőtér
 7. Müncheni repülőtér
 8. Zürichi repülőtér
 9. Narita nemzetközi repülőtér, Tokió
 10. Barajas repülőtér, Madrid
 11. Bécsi nemzetközi repülőtér
 12. Helsinki-Vantaa repülőtér
 13. Róma-Fiumicino repülőtér
 14. Koppenhágai repülőtér
 15. Kanszai nemzetközi repülőtér, Oszaka
 16. Csúbú Centrair nemzetközi repülőtér, Tokoname, Japán
 17. Dubai nemzetközi repülőtér
 18. Seattle-Tacoma nemzetközi repülőtér
 19. Melbournei repülőtér
 20. Vancouveri nemzetközi repülőtér
Az isztambuli reptér

Budapest a top százas listán a 77. lett (tavaly a 80. volt), Oslo és Málaga között, de a Liszt Ferenc repülőtér sorozatban tizedszerre is elnyerte a Kelet-Európa legjobbja címet.

A környező országokból Prága, Pozsony, Zágráb, Belgrád és Varsó reptere nem szerepel rajta, de az egyéb címen kiosztott elismerések között sem.

Ferihegyen egyébként nemrég olyan újítást vezettek be, amely sok turista itteni nyaralásának hangulatát megalapozza. Ha viszont utazást tervezünk ezekben a hetekben, erre kell számítanunk.

(Forrás: Independent, Airportal, képek: Unsplash, Getty Images)

 

Skytrax | lista | repülőtér | changi | a világ legjobb

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram