Close
Kiderült, melyik városban számolhatunk a legmagasabb életminőséggel

Kiderült, melyik városban számolhatunk a legmagasabb életminőséggel

A 2007 óta rendszeresen elkészített felmérésen negyedszer húzta be az első helyet a 2021-es győztes. 

A patinás Monocle magazin évente kijön a legmagasabb életminőségű városok rangsorával, melyen idén Koppenhága végzett az élen.

A dán fővárost Zürich, Helsinki, Stockholm és Tokió követi a listán, amit egyébként a világjárvány miatt egy év kihagyást követően rakott össze ismét a Monocle.

– Koppenhága egyike azoknak a városoknak, ahol valódi hajlandóság mutatkozik arra, hogy mindenki számára jobb életminőséget biztosítson – mondta Andrew Tuck, a Monocle főszerkesztője, aki kiemelte Koppenhága tisztább környezet megteremtésére irányuló ambícióit, valamint megemlítette, hogy a város most aratja le az évek óta tartó beruházások gyümölcsét.

Az idei összeállítás azt próbálta felmérni, hogy mely városok használták ki az elmúlt hónapokat arra, hogy visszaépítsék magukat, illetve megvédjék a gazdaságukat, a kulturális színterüket, és hogy olyan projekteket hajtsanak végre, amelyek fejlesztik a közlekedési lehetőségeket, gondozzák a parkokat, ugyanakkor a polgári büszkeség érzését is előcsalogatják.

– Nem volt éppen könnyű dolgunk idén, de mindent megpróbáltunk – nyilatkozta Tyler Brűlé szerkesztőségi igazgató, megjegyezve, hogy a Monocle olyan klasszikus tényezőket vett figyelembe, mint a biztonság, az infrastruktúra vagy az üzletnyitás megkönnyítése.

Egy újonnan készült másik felmérés pedig 209 várost rangsorolt a világ minden tájáról, hogy megállapítsa, melyek a legköltségesebb helyek a külföldi munkavállalók számára.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

Dánia | lista | városok | legjobb | életminőség

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram