Close
Ezek a világ legnépszerűbb filmes helyszínei

Ezek a világ legnépszerűbb filmes helyszínei

A kaliforniai sivatagoktól London központjáig vették sorra azokat a helyszíneket, ahol több filmet forgattak, mint bárhol máshol.

Van abban valami egészen varázslatos, ha egy ismerős helyszínt látunk meg egy hollywoodi kasszasikerben, vagy éppen pont arra sétálunk, ahol James Bond vagy éppen Vasember járt. A Giggster friss kutatásában átnézte a világ legnépszerűbb forgatási helyszíneit és egy egészen különleges rangsort állított össze ezek alapján.

A lista élén a New York-i Central Park áll, ami, a Bosszúállóktól kezdve a Reszkessetek betörőkig számos világsikernek biztosított tökéletes környezetet, hiszen ugyanolyan jól áll neki a világ megmentése, mint egy romantikus jelenet.

A Giggster számításai szerint a Central Parkot az évek során háromszázötvenkét filmben láthattuk.

A második helyen a Los Angeles melletti Bronson kanyon végzett, ahol számos sci-fi és western filmet is forgattak.

A Giggster egészen pontosan kétszázharminchat olyan filmet talált a Star Trektől kezdve A magányos lovasig,

amely a Hollywoodtól karnyújtásnyira található festői helyszínen játszódott.

A dobogó harmadik fokára a Kaliforniában található Vasquez Rocks Natural Area Park állhatott fel, ahol szintén forgatták a Star Trek több jelenetét is, de

ott játszódott az élőszereplős Flintstones-film és az ikonikus A majmok bolygója című mozi is.

Ha átlépjük az Egyesült Államok határait, számos további, igen népszerű forgatási helyszínre bukkanhatunk. Ilyen például a Niagara-vízesés, ami száznegyvenhárom filmben, így

A Karib-tenger kalózaiban és a Superman-ben is szerepelt.

Száznégy mozifilmben, többek között a Wonder Woman-ben és a 101 kiskutyában is láthattuk a londoni Trafalgar teret, de az első tízben megtalálható a Cabo de Gata spanyol nemzeti park is, amely például az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című film helyszínéül is szolgált.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

trafalgar tér | mozi | forgatási helyek | forgatási helyszín | film

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram