Close
Ezen az utcán forgatták a legtöbb amerikai filmet

Ezen az utcán forgatták a legtöbb amerikai filmet

Bizonyos utcák azért ismerősek, mert már jártunk ott, mások pedig azért, mert sokszor láttuk filmen.

Az American Home Shield nevű cég az IMDb forgatási helyszínekre vonatkozó adatbázisa alapján állította össze a legnépszerűbb amerikai filmes utcák listáját. Eszerint Los Angeles-ben és New York City-ben forgott a legtöbbet a kamera, az első tíz helyezettből kilencet ebben a két városban találunk, míg az ötvenes listán is Kalifornia vagy New York állam dominál, miután negyvennégy helyszínnek ad otthont.

A Broadway

Jól látszik, hogy a stúdiókhoz közeli Hollywood Boulevard mennyire kézenfekvő helyszín,

az IMDb szerint százharminchárom műsorban szerepelt eddig, például a Kínai negyedben és a Halálos fegyverben.

A második helyen a Sunset Boulevard-t találjuk hatvannégy említéssel, köztük a Csillag születikkel és a Millió dolláros bébivel.

Nem sokkal maradt le a dobogó harmadik fokán álló, gigantikus New York-i Park Avenue, a Hollywoodon kívül legtöbbet filmezett utca. Hatvanegy filmje A meztelen várostól az Ördög ügyvédjéig drámaian tükrözi az utca háború utáni építészetének változásait.

A negyedik helyen a manhattani Broadway áll ötvenegy filmmel, az ötödiken a New York-i Fifth Avenue negyvenhattal, a hatodik a Wall Street negyvenöttel, majd a Los Angeles-i Vine Street jön harmincöt filmszereppel, ezt követi a Los Angeles-i Wilshire Boulevard harmincegy, majd a Mulholland Drive huszonnyolc és a San Franciscó-i Market Street huszonkét említéssel.

 

Ha filmrajongó vagy, ebben a tíz városban sok érdekességet találhatsz, itt pedig Olaszországból gyűjtöttünk össze felejthetetlen filmeket.

(Forrás: Matador Network, AHS, képek: Unsplash, Wikimédia Commons)

utca | helyszín | hollywood | egyesült államok | los angeles

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom