Close
Ezen az utcán forgatták a legtöbb amerikai filmet

Ezen az utcán forgatták a legtöbb amerikai filmet

Bizonyos utcák azért ismerősek, mert már jártunk ott, mások pedig azért, mert sokszor láttuk filmen.

Az American Home Shield nevű cég az IMDb forgatási helyszínekre vonatkozó adatbázisa alapján állította össze a legnépszerűbb amerikai filmes utcák listáját. Eszerint Los Angeles-ben és New York City-ben forgott a legtöbbet a kamera, az első tíz helyezettből kilencet ebben a két városban találunk, míg az ötvenes listán is Kalifornia vagy New York állam dominál, miután negyvennégy helyszínnek ad otthont.

A Broadway

Jól látszik, hogy a stúdiókhoz közeli Hollywood Boulevard mennyire kézenfekvő helyszín,

az IMDb szerint százharminchárom műsorban szerepelt eddig, például a Kínai negyedben és a Halálos fegyverben.

A második helyen a Sunset Boulevard-t találjuk hatvannégy említéssel, köztük a Csillag születikkel és a Millió dolláros bébivel.

Nem sokkal maradt le a dobogó harmadik fokán álló, gigantikus New York-i Park Avenue, a Hollywoodon kívül legtöbbet filmezett utca. Hatvanegy filmje A meztelen várostól az Ördög ügyvédjéig drámaian tükrözi az utca háború utáni építészetének változásait.

A negyedik helyen a manhattani Broadway áll ötvenegy filmmel, az ötödiken a New York-i Fifth Avenue negyvenhattal, a hatodik a Wall Street negyvenöttel, majd a Los Angeles-i Vine Street jön harmincöt filmszereppel, ezt követi a Los Angeles-i Wilshire Boulevard harmincegy, majd a Mulholland Drive huszonnyolc és a San Franciscó-i Market Street huszonkét említéssel.

 

Ha filmrajongó vagy, ebben a tíz városban sok érdekességet találhatsz, itt pedig Olaszországból gyűjtöttünk össze felejthetetlen filmeket.

(Forrás: Matador Network, AHS, képek: Unsplash, Wikimédia Commons)

helyszín | hollywood | egyesült államok | utca | film

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram