Close
Ez a tíz város a filmrajongók igazi paradicsoma

Ez a tíz város a filmrajongók igazi paradicsoma

Mindened a mozi? Akkor ezeket a városokat érdemes felvenned a bakancslistára.

Lehet, hogy Hollywood a filmipar központja, de mégsem biztos, hogy ott érezhetik magukat a legjobban a mozi szerelmesei. Legalábbis ez derül ki a money.co.uk árösszehasonlító oldal elemzéséből, mely a mozik, a vezetett filmes túrák, a filmforgatási helyszínek és a filmfesztiválok száma alapján állította fel azon városok rangsorát, ahol a filmrajongókat a leggazdagabb program várja.

A lista élén London végzett, két kategóriában is az első helyet szerezve meg. Ott található ugyanis a legtöbb mozi, szám szerint százhatvanegy, és a legtöbb filmes túrára is ott fizethetünk be, nem kevesebb mint száznégyre. A mozi szerelmeseinek kedvelt zarándokhelye a Leicester Square, mely számos híres filmpremier helyszínéül szolgált, és a város legépszerűbb programjai közé tartoznak a Warner Bros. Studios túrái valamint a Harry Potter filmek helyszíneire vezető séták.

A lista második helyén New Yorkot találjuk, ahol a világ legtöbb filmfesztiválját rendezik (több mint ezeregyszázat), de a várost jó pár képkockán is viszontláthatjuk.

Azért a dobogóra még Hollywood, azaz Los Angeles is felfért.

Nem meglepő módon ott találjuk a legtöbb forgatási helyszínt, moziból viszont már nem áll ilyen jól, mindössze hatvanöt darabbal büszkélkedhet.

Íme, a lista első tíz helyezettje

  1. London
  2. New York
  3. Los Angeles
  4. Párizs
  5. San Francisco
  6. Chicago
  7. Mumbai
  8. Berlin
  9. Tokió
  10. Barcelona

Az elemzésből az is kiderül, hogy a legolcsóbb mozijegyeket Törökországban lehet kapni körülbelül hétszáznegyven forintért, ami több mint ötször olcsóbb, mint az Egyesült Királyságban, ahol átlagosan mintegy négyezer-háromszáz forintért ülhetünk be egy filmre. Viszont még a szigetországban sincs akkor drágaság, mint Svájcban, ahol körülbelül hatezer-hatszáz forintot kell fizetnünk a moziélményért.

Ha igazán szeretnél elmerülni egy film díszletei között, akkor ebben az öt, hollywoodi filmekből ismert házban megteheted, a keresztapa szicíliai kastélyát pedig meg is lehet venni.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: Unsplash)

városok | legjobb | filmrajongó | film | mozi

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram