Ezeket a horvát városokat lepik el idén nyáron a magyarok

Az előfoglalások alapján több magyar vakációzik Horvátországban, mint tavaly, tizennyolc százalékos növekedést látnak jelenleg a Szallas.hu szakértői.

A tavaly ugyaneddig megtett előfoglalásokhoz képest képest tizennyolc százalékos növekedés látszik a Horvátországba szóló foglalások darabszámát illetően a Szallas.hu adatai szerint. A legtöbben júliusban (negyvenkét százalék) és augusztusban (harminckielnc százalék) nyaralnak a horvát Adrián.

Bár még mindig messze vezet a főszezon, nő az érdeklődés az elő-és utószezon iránt is, hiszen mellettük szól, hogy kedvezőbbek az árak és nincs annyi turista. A májusi foglalások harminkét százalékkal, a szeptemberiek tizenkilenc százalékkal, a júniusi foglalások tizenkét százalékkal nőttek a tavaly ugyanezen időszakban (április 15-éig) beérkezett foglalásokhoz képest.

Hol várható a legtöbb magyar vendég?

„A foglalási adataink alapján a Kvarner-öböl, Dalmácia Zadar és Split régiója a legkedveltebb” – mondta Molnár Tímea. Az eddig beérkezett foglalások alapján a legkeresettebb települések a magyarok körében

Vir, Crikvenica, Medulin, Starigrad és Zadar.

A Szallas.hu foglalási adatai szerint az eddig beérkezett foglalások eltolódtak az apartmanok irányába: a 2024-es szezonra szóló foglalások hetvennyolc százaléka esetében választották ezt a szállástípust.

A Szallas.hu-n leadott előfoglalások darabszáma alapján a magyarok legkedveltebb horvát úti céljai

  1. Vir
  2. Crikvenica
  3. Medulin
  4. Starigrad
  5. Zadar
  6. Bibinje
  7. Makarska
  8. Njivice
  9. Selce
  10. Vodice

A Szallas.hu online felmérést végzett a horvátországi nyaralási trendekre irányulóan. A kutatásban 1028 fő vett részt, akik közül 11,5 százalék egy nyaralást tervez idén, amit a horvátoknál tölt el. 9,5 százalék azoknak az aránya, akik az Adrián és belföldön is vakációznak 2024-ben. A nyári úti cél kiválasztását leginkább a tengerparti elhelyezkedés befolyásolja, de az árak és a megközelíthetőség is fontos. Sokaknak számít a lakhelytől való távolság és az ajánlás is – barátoktól, ismerősöktől vagy vendégértékelés formájában.

A Horvátországban vakációzók körében szálláskereséskor fontos szempont, hogy legyen hűtőszekrény, WiFi, légkondi, ingyenes parkolási lehetőség és bolt a közelben. A felmérés szerint jellemzően nem kisállattal együtt indulnak útnak a magyarok a horvátokhoz. Programok közül a strandolás vezet, de a városnézés és hajókirándulás is a legnépszerűbbek között vannak.

(Fotók: Getty)

nyár | magyarok | Horvátország | úti cél | város

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom