Close
Kiderült, melyik ország volt idén nyáron a magyarok legkedveltebb úti célja

Kiderült, melyik ország volt idén nyáron a magyarok legkedveltebb úti célja

A top három ország tekintetében nincs nagy meglepetés, az eredmény mondhatni borítékolható volt.

Augusztusban is Horvátország volt a magyarok legnépszerűbb úti célja

– derült ki a Bank360.hu kutatásából. A vizsgálatot az oldal kalkulátorával kötött utasbiztosítások adatai alapján folytatták le, az eredmények szerint a magyarok harminchat százaléka ebbe az országba ment nyaralni.

A második legnépszerűbb ország Olaszország volt, az utazók tizenkét százaléka Itáliában nyaralt, a harmadik helyen pedig az utazók tíz százalékával Görögország végzett. Emellett Ausztria, Románia és Spanyolország voltak népszerűek az utazók körében.

A kutatás szerint az utazók több mint fele, ötvenhét százaléka autóval indult útnak, harminc százalék szállt repülőre.

A többiek más közlekedési eszközt részesítettek előnyben, így vonattal, busszal, motorral vagy egyéb járművel vágtak neki a nyaralásnak. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt, legtöbben pedig az utasbiztosítást az indulás előtti napon, vagy aznap kötötték meg.

A legtöbb biztosítás két főre vonatkozott (37 százalék), 23 százalék pedig egyedüli biztosítottként szerepelt a szerződésben. Sokan utaztak családdal vagy baráti társasággal is, a biztosítások egyharmadát három vagy négy főre kötötték meg.

A legolcsóbb utasbiztosítás mindössze 430 forintba került augusztusban, míg a legdrágább 145 ezer forintba – ez utóbbi több hetes tengerentúli nyaralásé volt egy egész családnak. Összességében véve átlagosan 7936 forintot költöttek az utazók egy biztosításra.

Ha a teljes nyári időszakot nézzük, abszolút Horvátország a nyertes,

ez volt ugyanis a biztosítást követők körében mindhárom hónapban a legnépszerűbb úti cél, a második Olaszország, a harmadik pedig Görögország lett. Ausztriára is sok utazó volt kíváncsi, az ötödik és hatodik helyen szinte azonos eredménnyel Románia és Spanyolország végzett.

(Forrás: Bank360.hu, fotók: Getty Images)

Horvátország | nyaralás | utazás | nyár

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram