Kiderült, melyik ország volt idén nyáron a magyarok legkedveltebb úti célja

A top három ország tekintetében nincs nagy meglepetés, az eredmény mondhatni borítékolható volt.

Augusztusban is Horvátország volt a magyarok legnépszerűbb úti célja

– derült ki a Bank360.hu kutatásából. A vizsgálatot az oldal kalkulátorával kötött utasbiztosítások adatai alapján folytatták le, az eredmények szerint a magyarok harminchat százaléka ebbe az országba ment nyaralni.

A második legnépszerűbb ország Olaszország volt, az utazók tizenkét százaléka Itáliában nyaralt, a harmadik helyen pedig az utazók tíz százalékával Görögország végzett. Emellett Ausztria, Románia és Spanyolország voltak népszerűek az utazók körében.

A kutatás szerint az utazók több mint fele, ötvenhét százaléka autóval indult útnak, harminc százalék szállt repülőre.

A többiek más közlekedési eszközt részesítettek előnyben, így vonattal, busszal, motorral vagy egyéb járművel vágtak neki a nyaralásnak. Az utazások átlagos hossza 7,2 nap volt, legtöbben pedig az utasbiztosítást az indulás előtti napon, vagy aznap kötötték meg.

A legtöbb biztosítás két főre vonatkozott (37 százalék), 23 százalék pedig egyedüli biztosítottként szerepelt a szerződésben. Sokan utaztak családdal vagy baráti társasággal is, a biztosítások egyharmadát három vagy négy főre kötötték meg.

A legolcsóbb utasbiztosítás mindössze 430 forintba került augusztusban, míg a legdrágább 145 ezer forintba – ez utóbbi több hetes tengerentúli nyaralásé volt egy egész családnak. Összességében véve átlagosan 7936 forintot költöttek az utazók egy biztosításra.

Ha a teljes nyári időszakot nézzük, abszolút Horvátország a nyertes,

ez volt ugyanis a biztosítást követők körében mindhárom hónapban a legnépszerűbb úti cél, a második Olaszország, a harmadik pedig Görögország lett. Ausztriára is sok utazó volt kíváncsi, az ötödik és hatodik helyen szinte azonos eredménnyel Románia és Spanyolország végzett.

(Forrás: Bank360.hu, fotók: Getty Images)

Horvátország | utazás | nyár | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom