Close
Ez az első számú úti cél idén nyáron az Airbnb szerint

Ez az első számú úti cél idén nyáron az Airbnb szerint

Az Airbnb megosztotta, hogy milyen utazási trendeket lát körvonalazódni a nyárra.

A szállásfoglaló oldal idén több mint 300 millió vendéget vár világszerte, és már több mint 72 ezer településre foglaltak szállást az utazók. De vajon melyik úti célra csomagolnak a legtöbben? Az első negyedév foglalásaiból az örök klasszikus görög sziget, Míkonosz került ki győztesen.

A lenyűgöző strandjairól és egész éjszakán át tartó bulijairól ismert nyaralóhely leginkább a partizni vágyókat vonzza, akik megszállhatnak például a város szívében található, bohém Caper stúdióban, de a békéről és a nyugalomról sem kell teljesen lemondani, aki egy kis zenre vágyik, az az Aloe Garden beach studióban találhatja meg a számításait, amelyből közvetlenül a tengerpartra léphetünk ki.

A második legkeresettebb helyszín a kanadai Niagara-vízesés, majd a svájci Interlaken, az Amalfi-part és Firenze következik, de Bangkok, Sorrento, Toronto, Rio de Janeiro és Banff is befért a top tízbe.

Ha a görög szigetekre készülsz, jó, ha ezt a hét dolgot tudod, és nem árt, ha tisztában vagy az utazók véleményével is.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash, Airbnb)

mikonosz | utazás | sziget | lefoglalt | görögország

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Székesfehérváron megelégelték a tarthatatlanul magas inflációt: vasárnaptól sztrájkba kezdenek az Arconic-Köfém Kft.-nél

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram