Close
Ez hivatalos: ezek a legjobb és legrosszabb görög szigetek

Ez hivatalos: ezek a legjobb és legrosszabb görög szigetek

A Travel Survey ezer olvasóját kérte meg, hogy értékeljék a görög szigeteket.

Ahogy a télből a tavaszba léptünk, egyre többen kezdik el tervezni nyári vakációjukat, a radarukra pedig gyakran kerül fel Görögország. A Travel Survey ezer olvasóját vonta be a kutatásába, hogy felállíthassa a rangsorát a legjobb görög szigetről. A felmérésben külön szempontokat jelentettek a szigetek strandjai, tájai, a gasztronómia és az ár-érték arány is. Emellett értékelniük kellett a turisztikai látványosságokat, szálláslehetőségeket, vásárlási lehetőségeket, valamint a sziget által kínált nyugalmat.

Az első helyen Kefalonia végzett,

amely egyedüliként kapott öt csillagot a csendért és a nyugalomért, ami ott tapasztalható. Lélegzetelállító tájai, homokos strandjai, látványos szőlőültetvényei miatt lett népszerű.

A második helyezett Lefkada és Szkíathosz lett, köszönhetően fantasztikus strandjainak és történelmi emlékeinek.

Lefkada nyugodt, vízparti tavernái fantasztikus fogásokat kínálnak, az innen induló hajókirándulások és szörfözési lehetőségek pedig a szabadidő aktív eltöltéséről gondoskodnak. Szkíathoszon található a világ egyik legérdekesebb kolostora, ahol a szerzetesek olívaolajat és bort termelnek. Ráadásul, ha csónakkal közelítjük meg Lalariát és körbeússzuk a különleges sziklát, az örök fiatalságot is megkaparinthatjuk.

A dobogó harmadik fokára Kréta, Görögország legnagyobb szigete ért fel, ami évente több mint ötmillió látogatót vonz.

A turisták által szabályosan megszállt sziget déli régiója több privát szférát ad, ott érintetlen strandokat is találhatunk és természetesen bevásárolhatunk a helyi termékekből is, így vehetünk friss olívaolajat, mézet, fügét és mandulát is.

Meglepő módon a legrosszabb sziget címét Míkonosz kaparintotta meg. A nyüzsgő éjszakai életnek és a luxusutazóknak ára van, ami túlárazott ételekhez és italokhoz, túlzsúfolt strandokhoz és drága szállásokhoz vezet.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty Images)

görög sziget | felmérés | kutatás | legrosszabb | görög

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom