Close
Ezek voltak idén a legnépszerűbb úti célok

Ezek voltak idén a legnépszerűbb úti célok

Az idei év legkeresettebb úti céljai között népszerű fővárosok és feltörekvő helyszínek is megtalálhatók.

Az utazási trendek meghatározása meglehetősen egyszerűnek tűnik, hiszen elég csak sorra venni azokat a helyeket, amelyekről mindenki beszél Lisszabontól és Costa Ricától Londonon át egészen New York-ig.

A Google azonban más szempontokat vett figyelembe rangsorának felállításakor.

A Google Flights járatkereső weboldal adatait vizsgálta és a legfelkapottabbakat rangsorolta, azaz azokat a helyeket listázta, amelyekre a felhasználók rákerestek.

Tehát nem biztos az, hogy a legtöbb utazás ezekre az úti célokra történt, hiszen az érdeklődők lehet, hogy csak álmodoztak egy jövőbeli repülésről, vagy egyszerűen szabadidejükben böngészték a járatokat.

Nem túlságosan nagy meglepetés, de a lista élére London került,

mint a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ahol mesés látnivalók mellett milliónyi program várja az utazókat. A második helyen a vietnami Ho Si Minh-város végzett, harmadik Párizs lett.

Íme, a teljes lista:

  1. London, Egyesült Királyság
  2. Ho Si Minh-város, Vietnam
  3. Párizs, Franciaország
  4. Delhi, India
  5. Toronto, Kanada
  6. Róma, Olaszország
  7. Mumbai, India
  8. Vancouver, Kanada
  9. Lisszabon, Portugália
  10. New York, USA

 

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

statisztika | párizs | úti cél | Ho Si Minh-város | keresési adatok

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram