Close
A Google elárulja, mennyivel előre érdemes repülőjegyet foglalni

A Google elárulja, mennyivel előre érdemes repülőjegyet foglalni

Idén április és augusztus között az amerikaiak repülőjegyekre vonatkozó topkeresései között olyan mondatok szerepeltek, mint a legolcsóbb repülőjegyek, mikor a legjobb repülőjegyet foglalni, és hogyan lehet megtalálni az olcsó járatokat.

A Google Flights csapata öt év amerikai úti célokra vonatkozó adatait elemezte a 2017 és 2022 közötti időszakból, hogy megtalálja a választ ezekre a kérdésekre. Íme, az eredmények.

Melyik a legolcsóbb nap a repülésre?

Nem árultak el nagy titkot azzal, hogy a hét közepén kedvezőbb áron lehet utazni mint a hétvégén, különösen vasárnap. A hétfőn, kedden vagy szerdán induló járatok átlagosan 12 százalékkal tűnnek olcsóbbnak, mint a hétvégiek.

Közvetlen vagy átszállós járat?

Aki hajlandó az átszállásra, az átlagosan 20 százalékot spórolhat egy-egy úton.

Melyik nap a legjobb a foglalásra?

A hét egyes napjai között nincs jelentős különbség a jegyárakra nézve, a Google mindössze szűk két százalékos eltérést talált a keddi, szerdai, csütörtöki és a hétvégi foglalások között. Az viszont megállapítható, hogy hány nappal az indulás előtt érdemes a vásárlás gombra nyomni:

az amerikai belföldi utazások esetében 21-60 nappal, ezen belül is 44 nappal korábban a legolcsóbbak a jegyek.

Persze, ez nem vonatkozik minden egyes járatra, de általában érdemes jóval korábban foglalni.

A karácsonyi, a tavaszi és a nyári vakáció

Karácsony előtt a 22. nap tűnik ideálisnak, míg március-áprilisra 23-59, egész pontosan 38 nappal korábban érdemes megvenni a jegyet. Július-augusztusra 14-44 nappal, pontosan 21 nappal korábban érdemes vásárolni.

Az Államokból Európába

A kontinenst átszelő utazáshoz érdemes már 129 nappal korábban beruházni, de még 50 nappal előtte is viszonylag alacsonyak az árak.

Hogyan keressünk a Google Járatokban?

Miután kikerestük az útvonalat, láthatjuk, hogy az árak a mai napon alacsonyak, átlagosak vagy magasak, emellett

az Árdiagram címszó alatt statisztikát is láthatunk az árak időbeli alakulásáról.

Az Ár nyomon követése mellett be tudjuk állítani, hogy a rendszer e-mailben értesítsen, ha változnak a kiválasztott dátumra vonatkozó árak. Ha a bármely napot választjuk ki, értesítést kapunk, ha az árak csökkennek ezen az útvonalon. A Dátumválasztó rácsban azt láthatjuk, hogyan változnak az árak naponta.

A repjegyfoglalós oldalakat és a légitársaságok ajánlatait böngészve joggal érezhetjük azt, mintha a repülőjegyek ára megszaladt volna. Az utazás sem mentes a világszerte egekbe szökő inflációtól, de ez csupán az egyik oka. Mutatjuk a többit.

(Forrás: Google, képek: Unsplash)

google keresés | repjegy | olcsó | google | keresés

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram