Close
Ezért ne posztold soha a repülőjegyed a közösségi médiában

Ezért ne posztold soha a repülőjegyed a közösségi médiában

Meglepően gyakran bukkannak fel a közösségi médiában repülőjegyek annak ellenére, hogy a kiberszakértők óva intenek az ilyesmitől.

Adam Boileau, a Cyber ​​CX kiberbiztonsági cég szakértője például elmondta, hogy a beszállókártyán lévő vonalkód tartalmazhatja az utas neve és úti célja mellett a PNR utasnyilvántartási számot is, ami a vezetéknévvel együtt gyakran elég ahhoz, hogy valaki bejelentkezzen a légitársaság webhelyére és módosítsa a foglalást.

Egyes légitársaságoknál a vonalkódok még az utas útlevelének, sőt, akár a jogosítványának az adatait is tartalmazzák. Ezért Bill Fitzgerald adatvédelmi szakértő egyenesen azt tanácsolja, hogy

a jegyet semmisítsük meg rögtön azután, hogy befejeztük az utazást.

Úgy véli, semmiképp nem szabad csak úgy a szemétbe dobnunk a jegyeket, kiposztolni pedig végképp eszünkbe se jusson.

Ha azt gondoljuk, hogy mindez csak túlzott aggodalom, akkor álljon itt előttünk a volt ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott példája, aki 2020-ban azzal került a címlapokra, hogy közzétett egy fotót az Instagramon a Qantas-beszállókártyájáról. Nem kellett sok hozzá, és egy hacker blogbejegyzéssel álljon elő, melyben leírta, mennyi információt szerzett meg pillanatok alatt a politikusról.

„Megtudtam Tony Abbott útlevélszámát, telefonszámát, és még a Qantasszal váltott üzeneteihez is hozzáfértem” – írta a magát hackernek valló Alex Hope. Mint hozzátette, ő ezeket az információkat nem adta ki, de bárki, aki látta azt az Instagram-bejegyzést, szintén hozzájuk férhetett, Hope pedig úgy érezte, beszélnie kell erről.

Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy érdemes-e nézegetni a közösségi médiát az utazás előtt, itt pedig az derül ki, melyek a TikTok kedvenc úti céljai most.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

 

vonalkód | adatgyűjtés | repülőjegy | közösségi média | adatok

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom