Close
Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal

Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal

A Next Vacay utazásfoglaló oldal a TikTokon járt utána, hogy melyek a legnépszerűbb úti célok a felhasználók szerint.

Az eredményeket összevetették a Tripadvisor értékeléseivel olyan tényezőket vizsgálva, mint az adott helyszínek időjárása, árai és zsúfoltsága.

Ezen a közösségimédia-alkalmazáson elsősorban a ’90-es évek közepe után született fiatalok keresnek utazási inspirációt, idén pedig különösen nagy érdeklődés mutatkozott a téma iránt: az „utazás TikTok videók“ keresőkifejezés használata 350 százalékkal nőtt 2021 és 2022 februárja között a Next Vacay szerint.

A Hoover gát

A lista így alakult:

A tizedik helyen Stonehenge végzett, ötvenkétmillió megtekintéssel, majd a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park következik ötvenkilencmillió kattintással.

A nyolcadik a nevadai Hoover gát hetvenmillió megtekintéssel, hetedik a San Franciscó-i Golden Gate Bridge 118 millióval, a hatodik helyre került Las Vegas Stripre pedig több mint 259 millióan voltak kíváncsiak.

Grand Canyon

Az ötödik helyen a Grand Canyont találjuk 273 millió kattintással, majd a Tádzs Mahal jön 377 millióval. A harmadik helyre az Eiffel torony került, amit 719 millióan néztek meg, majd egy nagy ugrás következik, mert a dubaji Burdzs Kalifa már nem kevesebb, mint 1.9 milliárd ember érdeklődésére tartott számot. De az első helyen toronymagasan áll az orlandói Disney World 8.6 milliárd megtekintéssel, ami jól tükrözi a korosztályos preferenciát.

Korábban azt is megtudhattuk, hová vágynak leginkább az európaiak az idén, és azt is, melyek a világ legnépszerűbb filmforgatási helyszínei.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

legnépszerűbb | úti célok | tiktok | fiatalok

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom