Close
Így utaznak a boomerek és a mai fiatalok egy friss kutatás szerint

Így utaznak a boomerek és a mai fiatalok egy friss kutatás szerint

A Virtuoso luxusutazási iroda kutatást végzett a boomerek, az X és a milleneumi generáció tagjai között, hogy utazási szokásaikat illetően tárjanak fel különbségeket és hasonlóságokat.

A Virtuoso kutatásának célja az volt, hogy kiderítsék, az egyes generációk tagjai hogyan viszonyulnak az utazáshoz, a munkához és az élethez. A felmérésük eredményeit nemrégiben mutatták be Lisszabonban egy üzleti konferencián.

Az eredményekből azt a következtetést tudták levonni, hogy a boomerek értékelik a professzionális útmutatást, a személyes tapasztalatokat az utazási tanácsadók részéről, kis csoportokban utaznak, kedvelik a több generációs kirándulásokat, folyami hajóutakat és

azokat a turisztikai formákat, amelyeket a koronavírus miatt az elmúlt időszakban nem tudtak igénybe venni.

Az X generáció tagjai a munka és a magánélet egyensúlyát helyezi előtérbe,

ugyanakkor a többi generációhoz képest kevesebbet utaznak. Utazásaik során, bár luxusra vágynak, okosan hozzák meg az ezzel kapcsolatos döntéseiket, hajlandóak többet fizetni egy szolgáltatásért, ha azt hitelesnek és megbízhatónak tartják.

A milleneumi generáció tagjai szeretnek egymással kommunikálni, és olyan utazásokra vágynak, amelyek rugalmasan igazodnak hozzájuk. Szeretnek más kultúrákat felfedezni, az utazási döntéseiket pedig a közösségi média mellett a fenntarthatósági célok is befolyásolhatják.

(Forrás: Travel Pulse, fotók: Getty Images)

x generáció | utazás | utazási döntések | milleneumi generáció | vizsgálat

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram