Close
Így utaznak a boomerek és a mai fiatalok egy friss kutatás szerint

Így utaznak a boomerek és a mai fiatalok egy friss kutatás szerint

A Virtuoso luxusutazási iroda kutatást végzett a boomerek, az X és a milleneumi generáció tagjai között, hogy utazási szokásaikat illetően tárjanak fel különbségeket és hasonlóságokat.

A Virtuoso kutatásának célja az volt, hogy kiderítsék, az egyes generációk tagjai hogyan viszonyulnak az utazáshoz, a munkához és az élethez. A felmérésük eredményeit nemrégiben mutatták be Lisszabonban egy üzleti konferencián.

Az eredményekből azt a következtetést tudták levonni, hogy a boomerek értékelik a professzionális útmutatást, a személyes tapasztalatokat az utazási tanácsadók részéről, kis csoportokban utaznak, kedvelik a több generációs kirándulásokat, folyami hajóutakat és

azokat a turisztikai formákat, amelyeket a koronavírus miatt az elmúlt időszakban nem tudtak igénybe venni.

Az X generáció tagjai a munka és a magánélet egyensúlyát helyezi előtérbe,

ugyanakkor a többi generációhoz képest kevesebbet utaznak. Utazásaik során, bár luxusra vágynak, okosan hozzák meg az ezzel kapcsolatos döntéseiket, hajlandóak többet fizetni egy szolgáltatásért, ha azt hitelesnek és megbízhatónak tartják.

A milleneumi generáció tagjai szeretnek egymással kommunikálni, és olyan utazásokra vágynak, amelyek rugalmasan igazodnak hozzájuk. Szeretnek más kultúrákat felfedezni, az utazási döntéseiket pedig a közösségi média mellett a fenntarthatósági célok is befolyásolhatják.

(Forrás: Travel Pulse, fotók: Getty Images)

kutatás | utazás | vizsgálat | x generáció | milleneumi generáció

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom