Close
Ezen az utazáson csak egyvalamit tudsz előre: az országot, ahová mész

Ezen az utazáson csak egyvalamit tudsz előre: az országot, ahová mész

A többi maga a nagybetűs misztikum.

Egy norvég utazásszervező olyan titokzatos utazást ajánl, melyre a jelentkezők úgy indulnak el, hogy a pontos útvonalról fogalmuk sincs addig, amíg oda nem érnek.

Nem ez az első ilyen jellegű élménycsomag: a meglepetésszerű úti célokat kínáló társaságok közül a Wix Squared még 2018-ban indított utakat rejtélyes helyszínekre, a Make My Day 2019-ben kezdett titokzatos városnéző túrákat szervezni, Ausztráliában pedig a Qantas légitársaság rejtélyes úti célú repülőjáratokat kínált az országon belül. A meglepetésnyaralás mára trenddé vált.

A legújabb versenyző az Up Norway nevű cég, amely a meglepetés-kalandjai előtt felveszi a kapcsolatot a leendő utassal, hogy megtudja, pontosan mi érdekli, és hogy az utazás az ízlésére szabott legyen.

A korábbi kalandok között szerepelt már fák tetején lévő faházakban éjszakázás a Finnskogen erdőben, hajókázás a Hjørundfjordon, bálnales, és síelés a Sunnmore Alpokban.

A társaság az utazás valamennyi aprólékos részletéről gondoskodik, így a vendég minden egyes megállóhelyen készre kap mindent, no és persze meglepetésekben is részesül. A túra alatt huszonnégy órás csetszolgáltatást is kínál a felvetődő kérdések azonnali megválaszolására.

Az Up Norway “fenntartható luxusnak” nevezi a szolgáltatását, és arra törekszik, hogy a résztvevőket a kitaposott ösvényekről is “leküldje”, továbbá erőteljesen támogatja a helyi és független vendéglátókat.

A szálláshelyek közé nemcsak butikhotelek tartoznak, hanem cölöpös faházak, tóparti jurták, sátor igluk és felújított világítótornyok is; hangulatos helyek, ahol maguk a tulajdonosok látják vendégül a kalandort, és bemutatják a helyi kultúrát és a norvég hagyományokat.

Az ötéjszakás misztikus túrák ára 1760 fontról (kb. 800 ezer forintról) indul, amely magában foglalja a négycsillagos szállást, néhány étkezést, jó pár aktivitást és a transzfereket.

A világ legkülönlegesebb helyein hullámlovagolni és síelni, bejárni Japánt lakóautóval, felfedezni motorral a Himalája rejtett zugait vagy UAZ-zal robogni a mongol sivatagban úgy, hogy mindent megszerveznek helyettünk, elég álomszerűen hangzik. Nem az, hála a Beyond The Standardnek.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

utazás | norvégia | kaland | titokos | meglepetés

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom