Close
Ezen az utazáson csak egyvalamit tudsz előre: az országot, ahová mész

Ezen az utazáson csak egyvalamit tudsz előre: az országot, ahová mész

A többi maga a nagybetűs misztikum.

Egy norvég utazásszervező olyan titokzatos utazást ajánl, melyre a jelentkezők úgy indulnak el, hogy a pontos útvonalról fogalmuk sincs addig, amíg oda nem érnek.

Nem ez az első ilyen jellegű élménycsomag: a meglepetésszerű úti célokat kínáló társaságok közül a Wix Squared még 2018-ban indított utakat rejtélyes helyszínekre, a Make My Day 2019-ben kezdett titokzatos városnéző túrákat szervezni, Ausztráliában pedig a Qantas légitársaság rejtélyes úti célú repülőjáratokat kínált az országon belül. A meglepetésnyaralás mára trenddé vált.

A legújabb versenyző az Up Norway nevű cég, amely a meglepetés-kalandjai előtt felveszi a kapcsolatot a leendő utassal, hogy megtudja, pontosan mi érdekli, és hogy az utazás az ízlésére szabott legyen.

A korábbi kalandok között szerepelt már fák tetején lévő faházakban éjszakázás a Finnskogen erdőben, hajókázás a Hjørundfjordon, bálnales, és síelés a Sunnmore Alpokban.

A társaság az utazás valamennyi aprólékos részletéről gondoskodik, így a vendég minden egyes megállóhelyen készre kap mindent, no és persze meglepetésekben is részesül. A túra alatt huszonnégy órás csetszolgáltatást is kínál a felvetődő kérdések azonnali megválaszolására.

Az Up Norway “fenntartható luxusnak” nevezi a szolgáltatását, és arra törekszik, hogy a résztvevőket a kitaposott ösvényekről is “leküldje”, továbbá erőteljesen támogatja a helyi és független vendéglátókat.

A szálláshelyek közé nemcsak butikhotelek tartoznak, hanem cölöpös faházak, tóparti jurták, sátor igluk és felújított világítótornyok is; hangulatos helyek, ahol maguk a tulajdonosok látják vendégül a kalandort, és bemutatják a helyi kultúrát és a norvég hagyományokat.

Az ötéjszakás misztikus túrák ára 1760 fontról (kb. 800 ezer forintról) indul, amely magában foglalja a négycsillagos szállást, néhány étkezést, jó pár aktivitást és a transzfereket.

A világ legkülönlegesebb helyein hullámlovagolni és síelni, bejárni Japánt lakóautóval, felfedezni motorral a Himalája rejtett zugait vagy UAZ-zal robogni a mongol sivatagban úgy, hogy mindent megszerveznek helyettünk, elég álomszerűen hangzik. Nem az, hála a Beyond The Standardnek.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

norvégia | úti cél | utazás | kaland | titokos

FOLYTASD EZZEL

Ezeken az európai síterepeken emelkedtek a legnagyobbat az árak

Kiderült, hogyan lehetne vonzóvá tenni télen a Balatont

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram