Close
Így változtak meg az utazási prioritásaink 2021-ben

Így változtak meg az utazási prioritásaink 2021-ben

A korlátozások enyhülésével párhuzamosan egyre többen tervezik külföldi utazásukat. Egyes statisztikai adatok szerint csak 2021 áprilisa és júniusa között hetven százalékkal emelkedtek a nemzetközi utazásokra vonatkozó keresések az év első három hónapjához képest.

Az amerikai Expedia Group kutatást végzett az utazni vágyók keresési adataira vonatkozóan, amiből nemcsak azt a következtetést vonták le, hogy a koronavírussal összefüggő szabályokkal szeretnének tisztában lenni a turisták, hanem azt is, hogy az utazások környezetre gyakorolt hatásával kapcsolatban is egyre növekszik az aggodalom. A vizsgálat szerint minden öt utazóból három hajlandó lenne többet fizetni azért, hogy az utazása fenntarthatóbb legyen.

És hogy mi mindent állapítottak meg még a kutatás során? Mutatjuk!

A turisták nem terveznek hosszú időre előre

Mivel a világ továbbra is harcol a koronavírus ellen, nem meglepő, hogy nem szívesen tervezünk nagyon előre. Az április és június közötti keresési adatok szerint a nyaralni vágyók fele huszonegy napon belül kívánt utazni. A bizalom a nyár folyamán nőtt, a nemzetközi keresések több mint negyven százaléka huszonkét–kilencven nappal kalkulált.

Megnőtt a fenntarthatóságra való törekvés

Egyre több utazó igyekszik csökkenteni szén-dioxid-terhelését, még akkor is, ha az a pénztárcája rovására történik. Az Expedia Group adatai szerint az emberek csaknem hatvan százaléka veszi ezt figyelembe utazásai során. Keresési adataik alapján a turisták különösen nagy figyelmet szentelnek az egyszer használatos műanyagok mellőzésére, az újrahasználhatóság kérdésére, valamint az elektromos autó töltésére, a LED-lámpákra és a megújuló energiára.

A fenntartható utazás iránti érdeklődés ugyanakkor a fiatalabbak körében a legerősebb. A Z és a milleniumi generáció kétharmada nagyobb valószínűséggel keresi a környezetbarát utazási lehetőségeket, mint a X generáció, vagy a boomerek, körükben a környezettudatos utazók aránya negyven-, illetve harmincszázalékos.

Egy másik kutatás nemrégiben azt vizsgálta, hogy az utazás milyen hatással van az egészségünkre. Megállapították, hogy amikor a stresszhormonok – például a kortizol – emelkedése tartósan fennáll, megnő számos krónikus betegség, például a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a szorongás, az álmatlanság kialakulásának kockázata. Éppen ezért rendkívül fontos a szakértők szerint az, hogy időt szánjunk a stresszhatások leküzdésére, melyhez az utazás nagyszerű eszköz lehet.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom