Close
Kiderült, melyik az európaiak legvágyottabb úti célja az idén

Kiderült, melyik az európaiak legvágyottabb úti célja az idén

Az Európai Utazási Bizottság az ukrán háború első hetében végzett kutatást arról, hogy mennyire szeretnének utazni az európaiak a tavaszi-nyári szezonban.

A harminckét európai ország, köztük Magyarország képviselőit tömörítő ETC (European Travel Commission – Európai Utazási Bizottság) eredményei szerint az európaiak hetvenhét százaléka tervez utazni április és szeptember között, ezen belül a válaszadók ötvenhat százaléka szeretne külföldre menni – elsősorban az olaszok, a spanyolok, a lengyelek, a britek és a németek tervezik átlépni az országhatárt.

Az utazási vágy, úgy tűnik, a kor előrehaladtával is erősödik, mert míg a tizennyolc és huszonnégy év közöttieknek a hatvankilenc százaléka, addig az ötvennégy év felettieknek már a nyolcvanhárom százaléka mozdulna ki.

A legnépszerűbb úti cél Spanyolország, majd Olaszország, Franciaország, Görögország és Portugália következik.

A kutatásból ugyanakkor az is kiderült, hogy az európaiak utazási kedvére akkor nem volt hatással a háború, és a kelet-európai úti célok iránti érdeklődés sem csökkent.

Mindehhez hozzájárul a lemondási feltételek rugalmassága, amit a legtöbben első helyen említettek, mint utazásszervezésre bátorító tényezőt. Ezután következett a járványkorlátozások eltörlése is, harmadik helyre pedig az oltások nyújtotta biztonság került.

Az ETC elnöke, Luis Araujo azt mondta, a felmérés jól mutatja, hogy az európai utazási kedv növekszik, ahogy a Covid az életünk részévé vált, ugyanakkor a horizonton megjelenő új bizonytalanságok, az ukrajnai konfliktus és a megélhetési költségek emelkedése kihívások elé állítják az utazási szektort. „Az ETC mindenesetre örömmel veszi tudomásul, hogy a bizonytalanságok ellenére az utazási kedv továbbra is növekszik, és az európai turisztikai szektor ellenálló marad” – tette hozzá a szakember.

Arról, hogy a magyarok hová utaznak a legszívesebben idén, itt írtunk, itt pedig egy másik népszerűségi lista tagjairól olvashatsz.

(Forrás: Business Traveller, képek: Getty Images, Pixabay)

spanyolország | felmérés | Európa | European Travel Commission | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram